Antalya Valisi Münir Karaloğlu, batı ilçelerinde yaşanan hortum felaketi nedeniyle zarar görenlere

10 milyon liralık destek verileceğini açıkladı.

 

Vali Karaloğlu;  Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu ve Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile birlikte düzenlediği basın toplantısında üreticiye verilecek 10 milyon liralık destek ile ilgili bilgi verdi. Karaloğlu, sağlanan destekle devletin felaketten etkilenen vatandaşlara elinin uzatıldığını belirterek, “Kaş, Finike, Demre ve Kumluca ilçelerinde oluşan hortum ve fırtına dolayısıyla hem tarımsal alanlarımızda, hem seralarımızda, hem de konutlarımızda zararlarımız oluştu. Hem de yaralanan vatandaşlarımız oldu. En büyük tesellimiz bir can kaybımızın olmaması. Büyük bir felaket olmasına rağmen can kaybımız olmadı. Bu en büyük tesellimizdir. 29 vatandaşımız yaralanmıştı. Bunların çoğunluğu hafif yaralıydı. Onların da tedavileri tamamlandı" diye konuştu.

 

PARA HESAPLARA GEÇİYOR

Yaşanan afetten sonra hemen sonra hasar tespit komisyonlarının kurulduğunu hatırlatarak, “Bakanlarımız gelip bölgeyi gezdi. Onlar da izlenimlerini Bakanlar Kurulu'na aktardı. Başbakanlığımız 10 milyon TL'yi bölgede oluşan zararların giderilmesi için valiliğimize aktardı. Biz bu sabah bu gönderilen parayı hangi koşullarda ilçelerimize ve zarar gören vatandaşlarımıza yardım olarak dağıtacağımızla ilgili prensipleri tartıştık. Bizim hasar tespit komisyonları yaptıkları tespitleri ilçelerdeki kaymakamlıklarda ilan ediyor. Vatandaş ilan edilen listelere itiraz edebiliyor. Onların bir süresi var. Bu önümüzdeki salı günü dolacak. Biz de önümüzdeki hafta çarşambadan itibaren 10 milyon TL'yi vatandaşımızın hesabına aktarmaya devam edeceğiz. Bölgede 36 konutumuz ağır, 391 konutumuz da hafif hasarlıydı. Onlarla ilgili zaten yapmış olduğumuz ödemeler, ağır hasarları 7 bin TL, az hasarlılara da hasar durumuna göre 500 TL, 1000 TL ve 2 bin TL olmak üzere vatandaşlarımızın hesabına bazı ilçelerde geçti, diğer ilçelerde ise bugün yarın vatandaşlarımızın hesabında olacak" dedi.

 

20 MİLYON TL ÖDENMİŞ OLACAK

Karaloğlu, vatandaşların yaralarını sarmak ve özellikle çiftçimizi yeniden ayağa kaldırmanın çok önemli olduğunu da kaydederek şöyle konuştu: “Bizim yaptığımız sigortacılık işi değil, biz vatandaşı yeniden üretebilir duruma getirmek için gayret ediyoruz. Yaklaşık 140 dönem TARSİM'li olan, sigortalı olan arazilerimiz vardı. Bunların ödemeleri de dün itibarı ile tamamlandı. TARSİM de 10 milyon TL zarar ödemiş oldu. 10 milyon TL hükümetimiz, 10 milyon TL de TARSİM olmak üzere bölgede yaklaşık 20 milyon TL ödeme yapılmış olacak."

 

ESNAF DESTEĞİNE TEŞEKKÜR

Vali Münir Karaloğlu, afetten sonra bölgede fidecilik ticareti yapan esnafın desteğine de değinerek, “Antalya'da tohum yetiştiren esnafımız, zarar gören üreticiye bedava tohum ve fide veriyor. Bu büyük bir zenginlik. Bu milletin büyüklüğü, büyük de bir yardımlaşma oldu. Devletimiz bir taraftan tesisin kurulması için yardımcı oluyor. Diğer taraftan fideci, tohumcu üzerine düşeni yaptı. İnşallah bu çiftçimiz en kısa zamanda üretir hale gelecektir" şeklinde görüş bildirdi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim