-Antalya ziyaretinde Akdeniz GERÇEK’E konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 2014’te kaybettikleri Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni tekrar alacaklarını iddia etti.

 

-Tekin, “Seçimi kaybetmemiz bir yol kazasıydı. Maalesef bizden kaynaklı, genel merkezden kaynaklı bir hata oldu. Ama bu dönem iddia ediyorum, büyük farkla kazanacağız” dedi.

 

Hafta sonu gerçekleştirdiği Antalya ziyaretinde Konyaaltı Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarına katılan ardından Döşemealtı Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Ankara’ya dönmeden önce Akdeniz GERÇEK’e özel açıklamalarda bulundu.

 

KAYBETMEMİZ YOL KAZASIYDI

CHP’nin tekrar Antalya’yı almaması için hiçbir neden olmadığını ileri süren Tekin, “Biz Antalya’da seçimi kaybetmemizi bir yol kazası olarak görüyoruz. Maalesef bizden kaynaklı, genel merkezden kaynaklı bir hata oldu. Ama bu dönem iddia ediyorum, büyük bir farkla kazanacağız. Yani kazanmanın ötesinde ‘farkımızı ne kadar yükselteceğiz’ ona bakıyoruz. Bunu hem ilin sosyolojik ve seçmen yapısına bakarak hem de geçmiş dönemde AKP’ye oy veren seçmenlerin söylemlerine bakarak söylüyorum. Çünkü bu seçmenlerle çok yakın ilişkilerim var. Onlara dayanarak söylüyorum. Bu önümüzdeki süreçte her şey çok farklı olacak” dedi.

 

YASAKSIZ BİR ŞEHİR YAPACAĞIZ

Antalya’yı yasaksız bir şehir yapacaklarını vurgulayan Tekin, “Antalya sadece Türkiye’nin 81 ilinden biri değil aynı zamanda dünyanın tanıdığı, dünyanın hayranlıkla izlediği bir dünya şehridir. Doğal olarak Antalya kendisine yakışır yönetici profili seçmek zorundadır. Demokrasi ve özgürlük Antalya’nın vazgeçilmezlerindendir. Çünkü bütün dünya insanlarına ev sahipliği yapan bir dünya şehri, halen yasakların konuşulduğu bir şehir olmaktan acilen çıkmalıdır. Biz kazanırsak Antalya’yı yasaksız bir şehir yapacağız. Bunun sözünü şimdiden veriyorum” diye konuştu.

 

BU KENT İYİ YÖNETİLMİYOR

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’yı iyi yönetemediğini de iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Tekin, şöyle konuştu: “AKP nereyi iyi yönetiyor ki Antalya’yı iyi yönetsin. Antalya gibi bütün dünyanın hayranlıkla izlediği bir şehirde yasaklar konuşuluyorsa ‘iyi yönetilmiyor’ demektir. Dünyanın bütün insanlarının yıllardır tatillerini geçirmek için geldiği Antalya’da esnaf kan ağlıyor. Tarım, turizm ve ticarette büyük sıkıntılar yaşanıyor ve bu kent iyi yönetilmiyor. Bunu ortadan kaldırmanın yolu ancak CHP iktidarıyla mümkündür.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim