-Eğitim-İş Antalya Şubesi’nin verdiği Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü’nü alan eski İstanbul Barosu Başkanı ve akademisyen Ümit Kocasakal, AKP’nin ülkeyi kötü yönettiğini belirterek, “Hiçbir iktidar sonsuza kadar kalmaz. AKP’de bir gün gidecektir” dedi.

 

-Kocasakal, önümüzdeki dönemde belediye başkan adaylarını belirleyecek olan partilere de mesaj gönderdi: “Tıpkı diğer illerde olduğu gibi Antalya’da da Cumhuriyet değerlerine katıksız bir biçimde sahip çıkan kişilerin ortaya çıkması, çıkarılması gerekiyor.”

 

 

 

Eğitim-İş Antalya Şubesi’nin daveti üzerine geldiği Antalya’da Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü’nü alan eski İstanbul Barosu Başkanı ve akademisyen Ümit Kocasakal, Akdeniz GERÇEK’e özel açıklamalarda bulundu. Ülkenin Atatürk’ten ve kurucu değerlerden uzaklaştığı için her geçen gün daha da kötüyü gittiğini belirten Kocasakal; derhal, amasız ve katıksız, Atatürk politikalarına geri dönülmesi uyarısında bulundu.

 

HİÇBİR İKTİDAR SONSUZA DEK KALMAZ

AKP’nin ülkeyi kötü yönetmesinin sadece Antalya’nın sorunu olmadığını, tüm ülkenin sorun olduğunun altını çizen Kocasakal, şöyle konuştu: “Türkiye’nin asıl meselesi, AKP’den kurtulmak değil, AKP’yi iktidara getiren küresel güçten kurtulmaktır. Öncelikle bunu anlamamız lazım. Hiçbir iktidar sonsuza kadar kalmaz. AKP’de bir gün gidecektir. Sorun sadece AKP’nin gitmesi değil, yerine kimin geleceğidir. Türkiye ne zaman ki Atatürk’ten uzaklaştı, ne zaman ki kurucu değerlerden ve cumhuriyetin gerçek yapısından uzaklaştı, başı beladan kurtulmadı.”

 

GEÇMİŞTE MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRMİŞİZ

“Biz ülke olarak bir mucizesi başardık, yedi düvele kafa tuttuk, çok büyük bir başarı kazandık ve cumhuriyeti kurduk. Cumhuriyet kurulduktan sonra bir türlü tam anlayamadığımız ya da bize anlatılmayan bir şey var o da cumhuriyetin ekonomik mucizesidir. Ulu önderimizin ortaya koyduğu altı tane okun altısı da birbirinden değerlidir. Ama Latinlerin ‘eşitler arasında birinci’ diye bir tabirleri vardır. Bu altı okun eşitler arasında birinci olan oku, bağımsızlıktır. Bağımsızlığınız olmadan diğer beşini hayata geçiremezsiniz. O dönemde Türkiye tam bağımsız, başı dik, geleceğe ümitle bakan, dev adımlarla ilerleyen bir ülke. Bir ekonomik mucize gerçekleşti, Atatürk’ün Türkiye’yi yönettiği 15 sene boyunca dünyada 1929 ekonomik bunalımı olmasına rağmen, Osmanlı’nın bütün borçlarının ödenmesine rağmen Türkiye ortalama her yıl yüzde 11 büyümüştür. Bu bir mucizedir.

 

TÜM BAĞIMSIZLIĞIMIZI YİTİRDİK

“Borç sıfırdır, enflasyon yoktur, bütçe fazla verir. Tarımda, sanayide, hayvancılıkta dev adımlarla ilerleyen bir ülkeden, 800 milyar dolar civarında dış borca nasıl geldiğimiz düşüneceğiz o zaman.Bugün niye buralara geldik. Çünkü tüm bağımsızlığımızı yitirdik. Atatürk bize tam bağımsız, kendi kendine yeten büyük Türkiye’yi hedef olarak koymuşken, biz küçük Amerika olmayı tercih ettik. İşte ben burada hata yaptığımız düşünüyorum. Biz bu büyük fotoğrafı görmeden gündelik şeylere kafa yorduğumuz için yanlışa düşünüyoruz.”

 

KURTULUŞ KURULUŞTADIR

“Ülke genel anlamda çok kötü. Çünkü Atatürk’ten ve kurucu değerlerden uzaklaştığı için.  O zaman çıkış yolu çok belli. Daha önce uygulanmış, başarısı kanıtlanmış, yüzde yüz yerli ve milli olan Atatürk düşüncesine gerçek Atatürk’e geri dönmemiz gerekiyor. Söylem Atatürkçülüğünü bırakıp eylem Atatürkçülüğüne geçmemiz gerekiyor. Atatürk ortak değerimiz derken ona böyle bir vitrin üzerinde bir vazo olarak görmeyelim. Yani Atatürk’ü sevelim, sayalım, 10 Kasım’larda analım, resimleri dursun ama hiçbir şeyini uygulamayalım. İşte bundan kaybetti Türkiye. Derhal amasız, katıksız, Atatürk politikalarına geri dönmemiz lazım. O zaman Antalya’da kurtulur, Türkiye’de kurtulur. Dolayısıyla sloganım şudur; Kurtuluş kuruluştadır.”

 

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKANLAR

ADAY GÖSTERİLSİN

Ümit Kocasakal, önümüzdeki dönemde belediye başkan adaylarını belirleyecek olan partilere mesaj göndermeyi de ihmal etmedi.  Kocasakal, Cumhuriyet değerlerine sahip kişilerin ortaya çıkması ya da çıkarılması gerektiğini ifade ederek, “Antalya özelinde de tıpkı diğer yerlerde olduğu gibi Cumhuriyet değerlerine katıksız bir biçimde sahip çıkan kişilerin bir şekilde ortaya çıkması, çıkarılması gerekiyor. Buradan doğal olarak partilere de bir mesaj veriyorum. Özellikle yerel yönetimlerde o yerin özelliği, yapısı, insanlarının özelliği, adayın oradaki algılanışı tüm bunlar önemlidir. O partinin gerçek ideolojisini benimseyen içselleyen, kendini geliştirmiş insanların adının gösterilmesi gerekiyor. Siyaseten de bir takım alengirli işlere girmemiş, aklın ve mantığın gereği olan kişi ya da kişileri aday göstermek gerekiyor. Bir muhalefet partisi hiçbir zaman çıkış noktasını haklı bile olsa bir iktidar karşıtlığı üzerinden kurmamalıdır. Kendi ilkelerini, kendi kimliğini ve kendi yapacaklarını, hayata kendi bakışını ortaya koyarsa mutlaka başarılı olur. Kim bu söylediklerimden ne kadar alması gerekiyorsa alsın” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim