Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği(TÜKD) Antalya Şube Başkanı Ayla Yükse 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle açıklama yaptı. Kadına yönelik şiddetin azaltılmasında farkındalık yaratılması dikkat çeken Yüksel, bu farkındalığın da eğitimle yapılacağını söyledi.

 

TÜKD Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada Antalya’da kadına yönelik şiddetle mücadeleyi başlatan ilk dernek olduklarını belirtti. Yüksel, “Kadın imdat projesi adı altında Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün desteğiyle de çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. Şiddete, tacize uğrayan, istismar edilen kadınlarımızı avukat, sosyolog ve psikolog arkadaşlarımızla elimizden geldiğince çözüme ulaştırmaya çalıştık. Bizim dernek olarak çalışmalarımızın yanında diğer kuruluşlar da çalışma yapmaya başladılar” dedi.

 

YASA EKSİKSİZ UYGULANMALI

Buna rağmen kadına yönelik şiddetin devam ettiğini ifade eden Yüksel, “Kadına yönelik şiddetin, tacizin ve istismarın azaltılması için toplumda farkındalık yaratılması gerekiyor. Farkındalık da eğitimle yaratılacak. Bir de şiddet üzerine çıkan yasaların tam ve eksiksiz uygulanması,  takip edilmesi çok önemli. Ayrıca jandarma ve emniyet güçleri bu işe inanarak, sahip çıkarak ve de gereğini yaparak dört elle sarılması gerekiyor. Şiddet gören kadın emniyet ve jandarmaya gittiğinde senin yerin kocanın yanı diyerek evine yeniden gönderiliyor. Sadece kadınlar değil, baktığımız zaman her yerde şiddet olayı yaşanıyor” diye konuştu. Deniz TOPKAYA

Editör: TE Bilisim