Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürü iken Temmuz ayında Alt Yapı Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ALDAŞ) Genel Müdürlüğü’ne getirilen Faruk Karaçay’ın ASAT hizmet binasındaki makam odasından ayrılmadığı ortaya çıktı. ASAT Genel Müdürlüğü’ne atanan İbrahim Kurt’a 8. katta makam odası hazırlanırken, bu durum ‘eşbaşkanlık’ söylentilerine yol açtı.

 

 

Yaklaşık 8 yıl ASAT Genel Müdürlüğü yapan ve geçtiğimiz Temmuz ayında Altyapı Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri (ALDAŞ) Genel Müdürü olarak atanan Faruk Karaçay, ASAT Genel Müdürlüğü’ndeki makamını kullandığı öğrenildi.  Konuya ilişkin ‘ASAT’ta çift başlılık ya da eşbaşkanlık’ dedikoduları çıkarken, iddiaları ALDAŞ Genel Müdürü Faruk Karaçay’a sorduk. ASAT Genel Müdürü iken kullandığı hizmet binasının 6. katındaki makam odasını ALDAŞ Genel Müdürü olarak atandığında da kullandığını doğrulayan Karaçay, ’’ALDAŞ’ın ASAT’ta bir odası var. O odayı kullanıyoruz’’ şeklinde açıklama yaptı.

 

ALDAŞ’IN ODASINI KULLANIYORUZ

ASAT Genel Müdürü olarak atanan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri İbrahim Kurt’a 8’inci kattaki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in kullandığı oda, makam odası olarak hazırlanırken, Karaçay, “ALDAŞ’ın en büyük ortağı ASAT.  Yüzde 94 hissesi olan bir şirket. ALDAŞ ile ASAT birlikte olmamız gayet doğal. Makam odası gibi bir durum söz konusu değil. Öyle bir şey de olamaz. ALDAŞ’ın ASAT’ta bir odası var. O odayı kullanıyoruz’’ şeklinde açıklama yaptı.

 

İLGİNÇ SAVUNMA

Öte yandan ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt’un 8. katta genel müdürlük makamı olduğu tespit edilirken, edinilen bilgiye göre durumun “ALDAŞ’ın her zaman ASAT’ta bir odası olmuştur. Karaçay, başkanımızın danışmanıdır aynı zamanda’’ şeklinde savunulduğu öğrenildi. DENİZ TOPKAYA

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim