Antakya’dan Antalya’ya bir takım girişimlerde bulunmak üzere gelen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası  heyetini ziyaretinde konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, “Geçtiğimiz yıl 7 milyonun da altına düşen turist sayımız bu yıl yeniden 10 milyon rakamının üzerine çıktı” dedi..

 

Antakya’dan gelen misafir heyete Antalya ekonomisi, EXPO 2016, Oda çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler veren Başkan Davut Çetin, Antalya’nın turizm ve tarıma dayalı bir ekonomiye sahip olduğunu dile getirdi.  ATSO Basın Birimi’nden verilen bilgiye göre, Antalya’nın çok büyük turizm yatırımlarına sahip olduğunu belirten Başkan Davut Çetin, “Son yıllarda turizm sektöründe yaşanan sıkıntılardan dolayı yaşadığımız düşüşü bu sene yeniden yükseltmeye başladık. Geçtiğimiz yıl 7 milyonun da altına düşen turist sayımız bu yıl yeniden 10 milyon rakamının üzerine çıktı. Önümüzdeki yıl turizm rakamlarımızın çok daha iyi olmasını umut ediyoruz. Çünkü Antalya’da turizm sektörünün işleyişi bütün sektörleri yakından ilgilendiriyor” şeklinde konuştu.

EXPO TECRÜBELERİMİZİ AKTARMAYA HAZIRIZ

Antalya’nın 2016 yılında Dünya Botanik EXPO’suna ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Davut Çetin, “2021 yılındaki Botanik EXPO Hatay’da düzenlenecek. Ben EXPO 2016 Antalya Ajansı’nda da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldım. Antalya’da yapılan EXPO ne yazık ki çok talihsiz bir döneme rast geldi. Hem Rusya ile yaşanan krizden dolayı Antalya’nın turizmde yaşadığı zor dönem hem 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi olumsuzluklar EXPO’yu istediğimiz seviyeye taşıyamadı” dedi.

Hatay’da düzenlenecek EXPO için tecrübelerini her zaman paylaşmaya açık olduğunu belirten Başkan Davut Çetin, “EXPO için Antalya kenti olarak uzun zaman emek verdik. Yaşanan talihsizlikler olmasaydı EXPO çok farklı yerlerde olabilirdi. Ancak umuyorum ki Hatay’da düzenlenecek EXPO arzu edilen seviyeye gelecektir. Bizler de bu konuda elimizden gelen tüm desteği sonuna kadar vermeye hazırız” şeklinde konuştu.(Haber Merkezi)  

 

 

Editör: TE Bilisim