Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kepez İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Emekli Kurmay Albay Aziz Ergen, partisinin ve Kepez’in başarısı için göreve hazır olduğunu belirterek, “Kepez’in zincirlerini kıracağız. Kepez’in makus talihini yeneceğiz. Halkımızla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını Masa dağına dikeceğiz” dedi.

 

 

Emekli Kurmay Albay Aziz Ergen, 9 Aralık cumartesi günü yapılacak olan CHP Kepez İlçe Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Akdeniz GERÇEK’e açıklamalarda bulunan Ergen, AKP’nin Kepez’de 15 yıldır ördüğü zincirleri kırmak için yola çıktığını, bunu başarmak için tüm gücüyle çalışacağı sözünü verdi.

Kepez’i bir kaleye benzeten Ergen, şöyle konuştu: “Kepez bana göre Kurtuluş Savaşı’nda Büyük Taarruz’daki Afyon bölgesinde çok önemli ve stratejik olan bir Çiğil Tepe vardır. Belki biraz askere benzetmeye çok fazla girdi ama Kepez de ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmalarımızla kazanılacak bir kaledir. Yani Kepez bu kadar önemlidir.”

 

KEPEZ’İ ÇOK İYİ TANIYORUM

“Kepez Anadolu insanlarının toplandığı, buluştuğu, bir Anadolu şehridir. Benim hakkımda ‘Aziz Ergen Kepez’i tanımıyor’ demişler. Kesinlikle böyle bir şey yok. Aksine Kepez’i çok iyi tanıyorum. Çünkü Anadolu’nun bütün insanları burada yaşıyor. Benim hayatımın büyük bir bölümü Van’da, Tunceli’de, Bingöl’de, Ankara’da, Nevşehir’de, Çanakkale’de yani Anadolu’da geçti. Bu yüzden ben burada her bölgemizin insanını buluyorum. Her insanla karşılaştığım için de Muratpaşa ya da Konyaaltı’nda yaşayan insanlarımızdan çok daha kolay ilişki kuruyorum. Çünkü oralarda belli herkes CHP’li ama burada insanlar Anadolu’nun mozaiği. O bakımdan bizim için çok önemli” dedi.”

 

KEPEZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!

“Kepez, CHP’nin kırmızı çizgisidir, olmazsa olmazıdır. Eğer Kepez’i alamazsak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni de alma şansımız riske girebilir. Bunun için daha önce de söylediğim gibi Kepez’deki zincirleri kırmamız gerekiyor. Kepez,  Türkiye’deki ortalama 50 ilden daha büyük bir nüfusa sahip. Şuan 600 bine yaklaştı ve gittikçe de yükseliyor. 10 yıl sonra 1 milyon olacak ve Büyükşehir’in merkezi haline gelecek. Kepez o bakımdan Türkiye’deki Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy oranını yansıtıyor. Türkiye’de yüzde 26, Kepez’de de yüzde 26. “

 

Daha çok çalışmalıyız

 

Aziz Ergen, CHP’nin Kepez’de daha çok çalışması gerektiğini iddia ederek, “Kepez’de toplam 66 tane mahallemiz var. Burada görev alacak partililerimizin, sürekli buralara gidecek, üyelerimizi görecek ve üyelerimizi tanıyacak kişiler olması gerekiyor. Bunlar üyelerimizin partiye nasıl sahip çıkacaklarını anlatmak durumundadır. Bana göre Kepez’de en büyük sorun üyelerin birbirini tanımaması, sıkıntımız bu. Örneğin 20 bin nüfuslu Yeni Mahalle’de sadece 168 tane üyemiz varsa düşünmemiz gerekiyor. ‘Peki bu 168 üyenin kaç tanesi aktif’ diyorum; ‘15 tane’ diyorlar. Bu 15 üyeyi toplantıya çağırdığımız zaman 5 kişi geliyor. 20 bin nüfuslu bir mahalle Anadolu’da bir ilçedir. Biz 168’de kalmışsak, kesinlikle bu iş bu şekilde olmaz” dedi.

 

SORUNUMUZ ÜYELERİMİZİN

BİRBİRİNİ TANIMAMASI

Kepez’de partili delegelerin birbirini tanımadıklarını görünce çok şaşırdığını ifade eden Ergen, “Ben ilçe örgütüne bakıyorum, sorguluyorum ve soruyorum; bir mahalleye en erken gittiği tarih tam 9 ay önce. Yani mahalleler adeta kendi haline bırakılmış durumda. Bir mahalleye gidiyorum, ‘9 ay önce buraya bir zarf getirdiler’ diyorlar, öbür mahalleye gidiyorum ‘bir sandık koymaya gelmişler 15 ay önce’ diyorlar. Bir başka mahallede ise ‘hiç gelmediler’ diyorlar. ‘Belki gören vardır’ diyor ’ama ben görmedim’ diyor. Peki ‘sen buradaki üyeleri tanıyor musun?’ diyorum, ‘valla yeni temsilci falanca kişi olmuş ama görmedik‘ diyor. Durum aynen bu. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 1922’de kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kepez’de geldiği durum bu olmamalı. Artık insanlar CHP’liyim kelimesini kullanamıyor. ‘CHP’liyim’ demeye korkuyor insanlar. Çünkü karşımızda bir faşist bir dayatma var. Bu AKP’nin örtülü bir baskısı var” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR’E GİDEN YOL

KEPEZ’DEN GEÇİYOR

 

CHP’nin Kepez’de toplam 400 delegesi olduğunu hatırlatan Ergen, bunların bir çoğuyla görüşmekte sorun yaşadığını aktardı. Ergen şöyle devam etti: “Benim görüştüğüm delegelerin tamamı bana inanıyor ama bir kısmı ile görüşemiyorum. Örneğin ben Çankaya mahallesinde yaşamama rağmen bu mahallemizin temsilcisini iki üç kere aratmamıza rağmen ‘buradaki 11 delege kararını verdi, sizi görüştürmeyeceğim’ diyor. ‘Gidin ilçeden izin alın’ diyor. Biz delegeleri aradığımız zaman onlar da ‘Aziz bey ne olursun temsilciyi arayın, bizi atlamayın’ diyorlar. Yani tamamen bir baskı altına almışlar. Aynı şekilde Ahatlı mahallesini de aradık. Oranın temsilcisi de ‘biz bir adaya şartlandık, kesinlikle sizi görüştürmeyeceğiz’ diyorlar. Çok ciddi bir potansiyel olan Kepez eğer CHP tarafından alınırsa 600 bin nüfuslu bir ilçe kazanmış olacağız. Çünkü burası 15 yıldır AKP’nin yığınak yaptığı bir alan, ördüğü bir kaleydi. Kepez, Akdeniz bölgesinde en güvendiği yer. Kepez başlı başına Akdeniz bölgesindeki illerden daha farklı. Dolayısıyla Büyükşehir’e giden yol Kepez’den geçiyor. Burayı aldığımızda kesinlikle yolumuz açılacaktır.”

 

İFTİRAYA UĞRADIM TEHDİT EDİLDİM

 

Adaylığını açıklar açıklamaz bazı şahıslar tarafından tehdit edildiğini vurgulayan Aziz Ergen duygularını şöyle ifade etti: “Ben Emekli Kurmay Albayım. Eski bir JİTEM’ci, ajan, provokatör ve faili meçhullerin planlayıcısı olduğumu ileri süren bir takım şahıslar beni internet sitesinden tehdit ettiler. Bunlarla tek tek hukuksal yoldan hesaplaşacağız. Ben burada partime zarar gelmesin diye sessizce gittim, Cumhuriyet Savcılığına dilekçemi verdim. Bu olay duyulmasını partime zarar gelmesin istedim. Ancak biz bunu il başkanımıza duyurduk. Biz bu şekilde hedef gösterildik. Hatta kendisi açtı öğrendi. Bu şahısların birisi partiden ihraç edilmiş, diğerinin CHP üyeliği devam ediyor. Sonra ses çıkmayınca da onu sürece bıraktık. Burada yapmaya çalıştıkları tamamen şahsımı karalamaktır. Buna kesinlikle izin vermeyeceğim. Ama her şeye rağmen kimse bana engel olamaz. Çünkü halk benim yanımda, beni dinleyen delegeler de bana inanıyor.”

 

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

“Bir kere güneş balçıkla sıvanmaz. Ben stratejik karargahlarda çalışmış bir Kurmay Subayım. Güney Doğu’da Kürt kökenli vatandaşlarımızın 50’ye yakın çocuğunu dağdan indirdim. Hatta 1997-2000 yıllarında Batman’da Kurmay Başkanlığı yaparken o sıralarda dağa çıkan çocuklar, 2003 yılında ben Şırnak Uludere bölgesinde Alay Komutanıyken gelip benden yardım istediler. Ben de gittim o çocukları Kuzey Irak’tan getirttim. Dolayısıyla Kürtlere uzak değilim. Kürtlerin çocuklarının dağda öldürülmesine mani oldum.  Ama birileri dağa çıkarttı. Beni hedef gösteren zihniyet dağa çıkarttırıyor, ben indirtiyorum. Aramızdaki fark bu. Çünkü ben de halk çocuğuyum.”


 

KEPEZ İÇİN İYİ BİR TERCİHİM

 

CHP Kepez İlçe Başkanı olması halinde Kepez’de bir zafer kazanacağına inandığını da kaydeden Emekli Kurmay Albay Aziz Ergen, “Cemaat ve AKP, bizi görevden alarak FETÖ operasyonlarıyla yargıladılar. Bize de öğle cezalandırdılar. Yani bir bedel ödedik. Mesleğimizin en parlak döneminde Kurmay Albaylığımız döneminde soruşturmalara tabi tutulduk. Normalde o soruşturmalar olmasaydı benim rütbem şuanda büyük olasılıkla Korgeneral ya da Orgeneral’di. Hatta CHP’de böyle bir yasa hazırladı. Ankara’ya gittim oradaki CHP’li vekillerle görüştüm. O yasa çıkarsa FETO mağduru olduğum için o haklarımı almamda söz konusu olacak. Ama burada önemli olan rütbe değildir. Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün bir neferi olarak bu sorumluluk duygusunu hissettim. Arkadaşlarım bana böyle bir şey iletince kimseyle rakip durumuna girmeden ilçe başkanını durumunu sordum. Bana ‘aday değil’ dediler ondan sonra ben bu etütlerini yaptım. Gördüm ki AKP bizimle olan 10 bin oy farkını 50 bine çıkarmış. AKP’ye Kepez’i kazandıran CHP’li yöneticilerin yanlış tercihleridir. Dolayısıyla ben Kepez için iyi bir tercihim. Halkın tercih edeceği iyi bir adayım. Aday olursam Kepez’de bir zafer kazanacağımıza da inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

 


AZİZ ERGEN KİMDİR?

1960 yılında Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ’da tamamladı. 1975 yılında Kara Harp Okulu’na girdi. 1979 yılında Jandarma Teğmen olarak mezun oldu. Anadolu’da değişik illerde görevlerini tamamlayarak 2005 yılında Jandarma Kurmay Albay olarak emekli oldu. 10 yıl boyunca resmi ve özel kuruluşlarda yurt içi ve yurt dışında danışmanlık yapan Aziz Ergen, evli ve iki çocuk babası.

 

Editör: TE Bilisim