Belediye-İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanlığı’na 163 delegenin 101’inin oyunu alan Kemal Çavuşoğlu yeniden seçildi. Diğer aday Ali Tıbık ise 59 delegenin oyunu alabildi.

 

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası Antalya Şubesi’nin genel kurulu Konyaaltı İlçesi’ndeki Harrington Park Otel’de yapıldı. 163 Delegenin tamamının oy kullandığı seçimde mevcut Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu ile İsmail Tıbık yarıştı. İki oyun geçersiz sayıldığı seçimde toplam 101 üyenin oyunu alan Kemal Çavuşoğlu yeniden Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı oldu. İsmail Tıbık ise 59 delegenin oyunu alabildi. Tıbık’ın listesinde CHP Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Ali Kuş’un ve Meclis Üyesi Mustafa Çetin’in akrabası Ali Çetin’in Üst Kurultay Delegesi olarak yer alması dikkat çekerken her iki isim de seçilemedi. Yine Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Yener Altıntaş’ın oğlu Ersin Altıntaş da Tıbık’ın listesinde Denetleme Kurulu adayı olarak yer aldı. Ancak Altıntaş da kaybetti.

 

GENEL KURULA YOĞUN İLGİ

Genel Kurula, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve genel merkez yöneticileri, CHP Antalya Milletvekilleri Mustafa Akaydın ve Niyazi Nefi Kara, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, CHP’li Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, CHP’li Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyeleri Yener Altıntaş, Mustafa Çetin, Ali Kuş, Türk-İş’e bağlı Sendikaların Antalya Şube Başkanları, delegeler ve işçiler katıldı.

 

MECLİS ÜYELERİ SEÇİME MÜHADAYE EDİYOR

Genel Kurulda konuşan Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Belediye –İş’in genel kuruluna her yerden müdahale edildiğini iddia ederek, “Ben kimler tarafından müdahale edildiğini, bunların arkasında kimlerin olduğunu biliyorum. Çünkü belediye iş sendikası gerçekten nitelikli ve nicelikli bir sendika. Benim sendikam legal ya da illegal hiçbir kuruluşun emrinde olmamalı. Sendikacılık böyle olunmaz. Sendikacı, bağımsız ve özgür olmalı. Gücünü tabanından ve temsil ettiği insanlardan almalı. Bizim tek bir gücümüz var o da işçilerimizdir, yani bizlersiniz. Bu durum bazılarının işine gelmiyor ve belediye-iş sendikasına diz çöktürmeye çalışıyorlar. Bu genel kurulda da bu şikayetler var. Bazı meclis üyesi arkadaşlarımızın ismi geçiyor. Ben bu meclis üyesi arkadaşlarıma sesleniyorum ve ‘vazgeçin bu işten’ diyorum. Bu doğru değil. Bunu bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Bunu 45 yıldır bu işin içinde olan bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Bu durum size de bize de zarar veriyor. O makamın gücüyle benim bir arkadaşım, ekmek korkusuyla tehdit ediliyorsa asla kabul etmem. İşte sendika, bu haksızlığı kim yapıyorsa onun karşısında adam gibi durandır” dedi.

 

TAŞERON YASASI SEÇİM YATIRIMIDIR

Yurdakul, konuşmasında her zaman işçi sınıfının yanında olduklarını da kaydederek, “Politikamıza işçi sınıfının menfaatleri doğrultusunda yön veriyoruz. İktidar, çalışanlara her gün sıkıntı yaratmakta haklarını gasp etmektedir. Çıkarmaya çalıştıkları taşeron yasası bir aldatmacadır ve seçim yatırımıdır” diye konuştu.

 

ÇAVUŞOĞLU: GURUR VERİCİ

Genel kurulda üyelerin oylarıyla başkanlık koltuğunu koruyan Kemal Çavuşoğlu, Akdeniz GERÇEK’E yaptığı açıklamada kazananın işçi sınıfı olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “İşçilerimizin ve emekçilerimizi beni tekrar bu göreve layık görmesi gerçekten gurur verici. Zira sorumluluğumun ne kadar büyük olduğunun farkındayım. Bana verilen bu göreve en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğim.”

 

KİMLER SEÇİLDİ?

 

Seçimler sonucunda Çavuşoğlu başkanlığındaki yönetim şöyle oluştu: Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Mercan, Mali Sekreter Mesut Kıpış, Yönetim Tuba Karataş ve Necmiye Yılmaz Özkan. Denetleme Kurulu: Ali Balıkçı, Ali Tahmaz ve Öztürk Güngör. Disiplin Kurulu: Gülcihan Salova Kurtuluş,

Uğur Kökver,Kadir Hakikat. Üst Kurultay Delegeleri: Kemal Çavuşoğlu, Mehmet Mercan, Ali Balıkçı, Gülsüm Kurupınar, Ali Kaya, Osman Çıngı, Bahar Yılmaz, Ahmet Kozbek,Gülcihan Salova Kurtuluş, Sedat Okur, Mehmet Rafet Öztürk,Meriç Gediz, Kadir Imırgı, Ali Yıldırım, Çağdaş Yasan, Gürkan Yılmaz,Veysel Şen,Necati Kepekçi, Akif Akkaya, Ramazan Ateşli, Akif İnce, Nisa Ezgi Doğan.

 

Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim