Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şube Başkanı Tuncay Neyişçi, son dönemde artan orman ve doğa katliamı karşısında sessiz kalmayan ve tepki gösteren çevrecilerin tehdit edildiğini hatırlatarak, “Bu tip tehditler bizi kesinlikle yolumuzdan döndüremez” dedi.

 

 

Çevreci Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu’nun Finike’deki yayla evlerinde öldürülmelerinin ardından birçok doğa dostu ve çevreci öldürülme korkusu yaşıyor. Son olarak hafta içinde Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şube Başkanlığı’nda düzenlenen 100 bin ve 25 bin ölçekli Çevre Düzeni Planları (ÇDP) ile ilgili bilgilendirme toplantısına katılan bir uzmanın yaşanan olaylardan çekinerek ismini açıklamak istememesi konunun ne kadar vahim boyutlara ulaştığını ortaya koydu. Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şube Başkanı Tuncay Neyişçi, son dönemde artan orman ve doğa katliamı karşısında sessiz kalmayan ve tepki gösteren çevrecilerin tehdit edildiğini hatırlatarak, bu tip tehditlerin çevrecileri kesinlikle yollarından döndüremeyeceğini söyledi.

 

BUNUN ADI SİNDİRME POLİTİKASIDIR

Neyişçi, bunun bir sindirme politikası olduğunu belirterek, “Bu tip tehdit ederek ya da korkutarak, sindirmeye çalışma politikası eskiden beri var. Bu yeni bir şey değil. Ama Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşinin ölümünün ardından insanlar ister istemez bundan etkileniyor. Bu zaten olayın tuzu biberi oldu. Zaten çevreden rant sağlayan çevrelerin istediği de budur. İşin ilginç yani bu cinayeti işleyen kişi de hapiste ölü bulundu. Gerçekten inanması çok güç bir durum. Yani her şey gerçekten film gibi. Çünkü açıkçası bu tip olaylar ancak filmlerde olur. İnandırıcı olsa bile bundan herkes ürker. İnsanı esas korkutan ise rant çevrelerinin bu cesareti. Yani bir insanın hayatına bile son verebiliyorlar. Durum bu kadar vahim. Politika dünyasında genelde bu vardır. Siz insanlar üzerinde korku yaratırsınız ve onların istemediğiniz konulara girmesini istemezsiniz. Ama korkunun ecele faydası yoktur ve korktuğunuz zaman da yaşayamazsınız zaten. Dolayısıyla bu konularda korkmamak gerekiyor ama korkanlara da saygı duymak lazım. Dolayısıyla bu tip tehditler bizi kesinlikle yolumuzdan döndüremez” dedi.

 

BAZI ÇEVRECİLER “REKLAMCI”

Tuncay Neyişçi, açıklamasının sonunda bazı çevrecileri de kendi reklamlarını yapmakla suçladı. Neyişçi şöyle konuştu: “Kendi çevreci olarak lanse eden bazı arkadaşlar, sırf gazeteye ve televizyona çıkmak için kendi inanmadığı şeyleri de söylüyor. Yani adeta kendi reklamlarını yapıyorlar. Bunlar doğru şeyler değil. Çevrecilerin bu kadar saygınlık ve güvenilirlik kaybetmelerinin temel nedeni de budur.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim