Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi’nin düzenlediği toplantıda konuşan Muhittin Böcek, Boğaçayı Projesi’nin doğru proje olmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Konyaaltı’nda sahilinden 2 km kapatacaksınız. Şimdi de Atatürk Stadı’nın olduğu alana özelliği olmayan 63 kayık getirilecek. Böyle bir şeye gerek yok.”


Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi cumartesi günü Akra Barut Otel’de toplantı düzenledi. Toplantının konuğu Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek oldu. Toplantıya CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, CHP Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel ve dernek üyeleri katıldı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplantıda belediye başkanlığına başladığı dönemden bugüne kadar Konyaaltı’na yaptığı hizmetleri anlatan slayt izlettirdi. Ardından konuşmasına başlayan Böcek, siyasi hayatına nasıl başladığını ve bugünlere nasıl geldiğini anlattı. Konyaaltı’nda yaptığı çalışmalarda parti ayrımı yapmaksızın tüm insanlarıı kucakladıklarını belirterek, kimseyi ötekileştirmediklerini söyledi. Konuşmanın sonunda üyelerden gelen soruları cevaplandıran Böcek, bir üyenin Boğaçayı Projesi’ni sorması üzerine şunları söyledi: “Boğaçayı Projesi doğru proje değildir. Konyaaltı’nda sahilinden 2 km kapatacaksınız. Şimdi de 63 tane kayık giriyor Atatürk Stadı’nın olduğu alana. O alanda Damlataş Mağarası mı var Termesos mu var? Turizmle ilgili bir şey mi var? Binaların olduğu yer. Özelliği olmayan alana 63 kayık getirilecek. Böyle bir şeye gerek yok.”

 

SAHİLE ÇİVİ ÇAKILMADI

Konyaaltı Sahili’nin durumu ile ilgili üyenin sorduğu soruya cevap veren Böcek,’’ Konyaaltı Sahili Türkiye’de bir ilk olarak kapatılacak olan İl Özel İdareye verildi. O dönemde CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a verilmesin diye. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden 6 ay önce. Seçimi AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel kazanmasa Konyaaltı Sahili nerede kalacaktı onu da bilmiyorum. Konyaaltı Sahili’nin her türlü yetkisi Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Türel başkan AKTOB’un toplantısında göreve geldikten 3 buçuk yıl sonra çıktı sahille ilgili açıklama yaptı. Başkanım seçim bildirgesi gibi oldu dedim. Söylemem lazımdı dedi. 3 buçuk yıldır çivi çakılmadı Konyaaltı Sahili’ne” dedi.

 

24 KASIM’DA AÇILIYOR

Antalya'da 23 yıldır siyaset yapan tek kişi olduğunu belirten Böcek, “Başkanlığım süresince vatandaşlarla ve kamu kurum kuruluşlarıyla kavga etmeden bugünlere kadar geldim. Herkesin yaşamak istediği Konyaaltı’mızda ödülle projelerimizle taçlandırılmış bir kişiyim. Bizi seven insanları mahcup etmeden bugünlere geldim’’dedi.  Antalya'nın en büyük, 3500 kişilik kongre ve fuar merkezinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde açılacağını belirten Böcek, “Kongre merkezimizde  4 tane söyleşi salonunun yanı sıra 680 kişilik akustik ses düzeni çok iyi olan bir konser salonu var. 21 milyon 600 bin liraya mal oldu. Herkese vereceğimiz bir kongre salonu yaptık. Kitap Fuarımızı da burada yapacağız" diye konuştu. DENİZ TOPKAYA

 

 

Editör: TE Bilisim