-SMMMO’nun düzenlediği “Savaşın ve Barışın Kahramanı, Dünya Lideri Atatürk” konulu söyleşide konuşan CHP İzmir Milletvekili, gazeteci ve yazar Mustafa Balbay, son dönemde herkesin Atatürkçü olduğunu vurgusunu yaptı.

 

-Atatürk’ü benimsemek ve anlamak isteyen herkese açık olduklarını kaydeden Balbay, “Geçmişte Atatürk’e mesafe koyanlar, artık adını tam olarak (Gazi Mustafa Kemal Atatürk) söylemeyi öğrenmişler” diye konuştu.

 

 

----

CHP İzmir Milletvekili, gazeteci ve yazar Mustafa Balbay, Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO)  düzenlediği “Savaşın ve Barışın Kahramanı, Dünya Lideri Atatürk” konulu söyleşinin konuğu oldu. SMMMO’nun konferans salonunda Şube Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar’ın evsahipliğinde yapılan söyleşiye CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, CHP’li Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya,

ADD Başkanı İbrahim Daş, Eğitim-İş Şube Başkanı Fatin Iltar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

HERKES ATATÜRKÇÜ OLDU

Balbay konuşmasının başında son dönemde herkesin Atatürkçü olduğunu hatırlattı ve ne olursa olsun Atatürk’ü benimsemek ve anlamak isteyen herkese açık olduklarını söyledi. Balbay, “Herkesin Atatürkçü olduğu bir Türkiye’de Atatürk’ü anlatmam biraz zor, biraz kolay. Çünkü artık herkes Atatürkçü oldu. Dolayısıyla bu Atatürk’ün zaferidir. Geçmişte de Atatürk’e uzun yıllar mesafe koyanlar, ‘Atatürk bir gün Refah Partili olacak’ demişlerdi. Şimdi onlar da artık adını tam olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk demeyi öğrenmişlerdir. Onların hepsine ‘hoş geldiniz’ diyoruz. Biz ne olursa olsun Atatürk’ü benimsemek ve anlamak isteyen herkese açığız. Zaten Türk toplumunun çok büyük bir bölümü -buna iktidar partisine oy verenler de dahil- Atatürk’ü her zaman her yerde kendi bilinci çerçevesinde anlar” dedi.

 

O BİR DÜNYA LİDERİYDİ

Atatürk’ün bir fikir adamı ve bir dünya lideri olarak ülkemizin en büyük değeri olduğunu vurgulayan Balbay,”Ne olursa olsu bizim 21. Yüzyılda da Atatürk’ün her savaşta, her barışta kahraman oluşu, bir dünya lideri oluşu çok önemli bir değerdir. İngilizler 4-5 yıl önce ‘bizim 500 yıl içerisinde en büyük başarımız, en büyük hazinemiz nedir’ diye bir araştırma yaptılar. Sonunda çıkan nedir biliyor musunuz? William Shakespeare’dir. Çünkü onlar da biliyorlar ki, düşünce ve fikir önemlidir. İşte Atatürk de bir fikir adamı ve bir dünya lideri olarak bizim en büyük değerimizdir. Ve Atatürk’ün bu düşüncelerinin ne kadar değerli olduğunu 10 Kasım’da bir kez daha gördük. Atatürk savaştaki başarılarını çoğumuz biliyoruz. Ama barıştaki başarıları da onlar kadar önemlidir” diye konuştu.

Baybal, açıklamalarının ardından geçilen soru cevap bölümünde davetlilerin sorularını yanıtladı.

Balbay, cezaevinde olduğu dönemdeki yaşadıklarıyla ilgili duygularını anlatırken hem hüzünlendirdi, hem de güldürdü. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim