-Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yeşilova Mahallesi'ndeki Fen İşleri Müdürlüğü alanının ticari alana çevrilmesine izin vermeyen AKP ve MHP’ye sert çıktı.

 

-Uysal, “Bizim isyanımız, kamu mülküne reva görülen muameleyedir. İnsanıma bunu anlatmakla mükellefim. Toplumun olunca ucuz mu, haksız mı?” diye konuştu.


Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yeşilova Mahallesi'ndeki Fen İşleri Müdürlüğü’nün idari hizmet binası ve şantiye tesislerinde düzenlediği basın toplantısında AKP ve MHP’ye çok sert eleştirilerde bulundu. Meclis üyeleri ve belediye çalışanlarının katıldığı toplantıda söz konusu 12 bin 887 metrekarelik alanın ticari alan olarak planlara işlenmesi için Büyükşehir Meclisi'ne gönderilen gündem maddesinin AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edilmediğini hatırlatan Uysal, “Bölge ile ilgili yaptığımız ticaret düzenlemesinin bütüncül planlara aykırı olduğunu iddia ediyorlar, bu tamamen yanlış. Nezaketimin kıymetini bilsinler. Bütün bütüncül planlarda tamamen ticaret alanı. Bu Ahmet ağanın, Mehmet ağanın yeri olsa çoktan tereyağından kıl çeker gibi halledilmişti. Peki, bütün toplumun malı, herkesin hissesi olan bir mülk olduğu zaman ne oluyor? ‘Resmi kurum alanı olarak kalsın.’ Niye kalsın? Ticari alansa hakkımızdır ve bu bütün Antalya’nın hakkıdır, biz bunu ticari alan olarak değerlendiririz” dedi.

 

HİZMETLERİMİZ ENGELLENEMEYECEK

“Bizim isyanımız, bizim bu çabamız kamu mülküne reva görülen muameleyedir” diyen Uysal şöyle konuştu: “Bizim çabamız, kamu mülkü olduğu zaman reva görülen muameleyi kabul etmemektir. Muratpaşa’da hizmetin aksatılması, deneniyor ama başarılamayacaktır. Bu yapılan kamuya ait bir arazinin değerini sıfırlamaktan öte bir anlam taşımaz. Bu hangi gerekçeyle makul karşılanabilir. Meclis toplantısında emsal olarak sunulan kararlar da bu alana uygun örnekler değil. Ayrıca, bölgeyle ilgili gelinen noktada, hala makul bir çözümün bulunacağına ilişkin inancını koruyorum ancak burayla ilgili başka, art niyetli hayalleri olan varsa hayal kırıklığına uğrayacaklar. Muhalefet partisinden de olsak kamu yarınını korumakta zorlanmayız. Azınlıktayken de kamu yarınını korumayı başarırız.”

 

YARGIYA TAŞIYACAĞIM

Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki hukuksuz durumu yargıya taşıyacağını da aktaran Uysal,

“Ben şehir eminiyim. Eğer ben Memed’in yerine yapılan muameleyi Memed’e anlatmazsam görevimi yapmamış olurum zaten. Aman onla aram iyi olsun, şöyle denge yapayım diye düşünüp, Memed’in yerini arada duman ediyorsan, ben insanıma bunu anlatmakla mükellefim. Bu boynumun borcudur. Öte yandan bölgeye AVM yapılmayacağını plan değişikliğinde açıkça belirtilmiş. Başkan Uysal, “Büyükşehir Belediye Meclisinde sergilenen tutumun nedenini bilemiyorum. Ya seçim yaklaşıyor diyedir ya da Ahmet ağanın bölgede bir hesabı olabilir” diye konuştu.

 

BÖLGE SAKİNLERİ DE İSTEMİYOR

Başkan Ümit Uysal, konuşmasının son bölümünde Fen İşleri Müdürlüğü’nün idari hizmet binası ve şantiye tesislerine ağır iş makinalarının giriş ve çıkış yapmakta zorlandığını da kaydetti. Uysal, bölge sakinlerinin e Fen İşleri Müdürlüğü’nün taşınmasını büyük bir merakla beklediğini de sözlerine ekledi. Kubilay ELDEMİRCİ 

 

Editör: TE Bilisim