-Akdeniz GERÇEK Gazetesi’ne konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma alanı konusunda her zaman net cümleler kullandığı ancak buna rağmen herkesin adeta öküzün altında buzağı aradığını söyledi.

 

-Dokuma’nın arkasındaki ticari alanın son mecliste yine gündeme geldiğini hatırlatan Tütüncü, “Ben o zamanda söyledim, tekrar söylüyorum; sorun çözüldükten sonra ‘orada ne yapalım’a yine hep beraber karar vereceğiz” dedi.

 


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz GERÇEK Gazetesi ailesini makamında ağırladı. Ziyarette Akdeniz GERÇEK İmtiyaz Sahibi Ahmet Başkaya, Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Akkaya ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Songül Başkaya hazır bulundu. Başkan Tütüncü, ülke ve Antalya gündeminin görüşüldüğü ziyarette Dokuma alanıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

DOKUMA KURTARILMIŞTIR!

Dokuma alanıyla ilgili son dönemde çok önemli gelişmeler yaşandığını kaydeden Tütüncü, “Ben Dokuma alanı konusunda her zaman net cümleler kullanıyorum ama buna rağmen herkes adeta öküzün altında buzağı arayanlar mutlaka olacaktır. Bu yüzden her şeyin ilacı zamandır. Kesinlikle Dokuma şuan itibariyle ‘kurtarılmıştır’ diyebiliriz. Ama bunu esas diyeceğimiz zaman şuan protokol, sözleşme aralık ayı itibariyle yetişecek inşallah. Ondan sonra Dokuma konusunda çok daha güzel bir şekilde konuşacağız” dedi.

 

DEMOKRATİK KATILIMI SAĞLADIK

Dokuma alanıyla ilgili sorgulama yapanlara da hak verdiğini kaydeden Tütüncü, “Doğal olarak ortada çok rantlı bir arazi var. Böylesine rantlı bir arazinin, bu denli çok konuşulan bir arazinin, bu kadar geniş bir tabanla çözüm arayışı içinde olması söz konusu olmamış. Bu yargılamaların bitmediği geçtiğimiz dönemde arada ısıtılıp ısıtılıp gelen bir takım şeyler vardı. ‘Ne olacak bu Dokuma’nın hali’ deniyordu. Ama o zaman tamamlanması ve bitirilmesi gereken bir hukuki süreç vardı. Tabii ki sabır, sebat ve azim çok önemli. Ama bütün bunlarla birlikte demokratik katılımı sağlayarak bu işin çözümünü sağladık” diye konuştu.

 

O ARAZİ ANTALYALILARINDIR

Tütüncü geçmiş dönemde Dokuma’nın çalışma grubunu kurunca insafsızca eleştirildiklerini de hatırlattı ve şöyle devam etti: “O dönemde bir takım önyargılı insanlar, ‘bu grubu kuruyorlar ama arkadaki ticari alanlarla ilgili başka bir düşünceleri var mı?’ diyorlardı. Ben o zaman yine açık konuşmuş ve hukuku süreci tamamlayınca arkadaki taciri alanla ilgili ‘yine ortak akla müracaat edeceğiz’ dedim. Dokuma’nın arkasındaki ticari alan son yapılan meclisimizde yine gündeme geldi. Ben o zamanda aynısını söyledim ve tekrar söylüyorum; sorun çözüldükten sonra ‘orada ne yapalım’a yine bütün şehir hep beraber karar vereceğiz. Çünkü ben her zaman söylüyorum o alanın yüzde 99.982’si Kepez Belediyesi’nindir. O arazi hatıralarıyla, yaşanmışlıklarıyla, maddi ve manevi değeriyle Antalyalılarındır. Burada ortak bir konsessusu bulmamız lazım. Ne olacağına hep birlikte hep beraber karar vereceğiz. Ben de şehrin ortak kanaatiyle verilecek olan kararın en doğru karar olacağına inanıyorum.” Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim