-Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yeşilova Mahallesi’ndeki 12 bin 887 metrekare büyüklüğündeki belediye mülkiyetindeki arsanın ticari alana dönüştürülmesinin kamu yararına bir zorunluluk olduğunu kaydetti.


 -Uysal, Başkan Menderes Türel’i, bu konuda uyardığını da hatırlatarak, “Alelacele alınan olumsuz raporla, toplumun mülkünün değersizleştirilmesi kabul edilemez. Kendilerine, bu yanlıştan bir an önce geri dönmelerini öneriyorum” dedi.

 

 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal yaptığı yazılı açıklamada, Muratpaşa Belediyesi’ni Fen İşleri Müdürlüğü’nün hali hazırda kullandığı Yeşilova Mahallesi’ndeki 12 bin 887 metrekare büyüklüğündeki alanın daha nitelikli kullanımını ve bölgedeki ticari aks gelişimine uygun olarak tasfiyesini planladıklarını kaydetti. Uysal, bölgenin gelişimine de engel olan belediye mülkiyetindeki arsayı değerlendirip, elde edilecek geliri devam eden Muratpaşa’nın cadde ve sokak yenileme projelerinde harcamayı hedeflediklerini belirterek, alanın, toplum menfaati doğrultusunda ticari alana dönüştürülmesinin kamu yararına bir zorunluluk olduğunu kaydetti.
 

TÜREL’İ DEFALARCA UYARDIM

Uysal şöyle konuştu: “Ekim ayı Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun değişiklik talebimizi ‘olumlu’ bulmasına rağmen konu; MHP Grup sözcüsünün sözlü itirazı üzerine apar topar Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili dairesine gönderildi. Biz de bu duruma millet çıkarına olan gündem maddesinin, ‘siyasi tavırla’ ilgili dairesine geri gönderilmesine tepki gösterdik.
 Gelinen noktada; ilgili daireden, toplumun mülkiyetindeki bu yeri değersizleştiren bir yorum almayı başardıklarını! öğrendik. Bu ‘yorum’  kamu arazisini değersizleştirmek, toplumun yararına yapılacak işleri engellemektir. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel’i, bu konuda defalarca uyardım. Alelacele alınan olumsuz raporla, toplumun mülkünün değersizleştirilmesi kabul edilemez bir durumdur. Siyasi nedenle, kamu yararına aykırı karar almak büyük vebaldir.”
 

TEKNİK VE YASAL SORUN YOK
“Konuyu bilirkişi sayılabilecek, birçok teknik uzmana incelettirmemizin ardından ‘Teknik ve yasal açıdan bir sorun olmadığı’ sonucu çıkmıştır. Alınan bu olumsuz rapor tamamen bir bahanedir.
Pazartesi toplanacak Kasım ayı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, eğer, kamu mülkünü değersizleştiren bu rapor doğrultusunda karar alınırsa, yasal yollara başvurulacaktır. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Meclisi AKP ve MHP gruplarının ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Türel’in kamu mülkünü değersizleştirici, siyaseti toplum hizmetinden önde tutan tavrını bütün insanlarımıza anlatmak zorunda kalacağız. Kendilerine, toplum yararına olmayan bu yanlış eğilimden bir an önce geri dönmelerini öneriyorum ve yurtdışı görevim nedeniyle katılamayacağım Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, ‘Sağduyu ve toplum yararı duygusuyla karar almaları’ çağrısında bulunuyorum.”

 

KOMİSYONDAN TARTIŞMALI KARAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Yeşilova Mahallesi’ndeki 12 bin 887 metrekarelik yerin ticari alana dönüştürülmesi talebini önce ‘olumlu’ bulmuş ancak Büyükşehir Belediye Meclisinin Ekim ayı toplantısında, MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli’nin sözlü itirazı üzerine karar apar topar Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili dairesine gönderilmişti. Komisyon, 1 Kasım tarihli açıklamasında şu ifadeye yer verdi: “12541 ada 1 parselin belediye hizmet alanından ticaret alanına dönüştürülmesine ilişkin Muratpaşa Belediyesi’nce hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğinin meclis kararıyla onaylanan protokol kapsamında yapılan ‘yapısal planın’ bütününde değerlendirilen ve aykırılık oluşturmadan tesis edilen bütüncül plan dengesi, belediye hizmet alanının bir donatı alanı olarak donatı dışı, (konut, ticaret, turizm vb.) .bir işleve dönüştürülmesi bütüncül plan kararlarına aykırı olduğundan, plan dengelerini bozduğundan plan değişikliğinin uygun olmadığı değerlendirilmektedir.” Kubilay ELDEMİRCİ
 


Editör: TE Bilisim