CHP’li İbrahim Cephaneci’nin Muratpaşa Belediye meclis üyelerinin bilgilendirilmesi için kurulan WhatsAApp grubunda paylaştığı videoda Cumhurbaşkanı’na hakaret edildiğini kaydeden AKP Grubu, meclisi terk etti. Cephaneci’nin katılmadığı meclis toplantısında yapılan protesto CHP Grubu’nca eleştirildi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Millet bizi hizmet edelim diye seçmiştir. Millete hizmet edilen bir meclisi terk etmemiz lazım” derken, CHP Muratpaşa Meclis Üyesi Songül Başkaya, ’’Meclisler siyasi şov yeri, şov yapma arenası değildir” dedi.

 

………………

Muratpaşa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda AKP Grubu, meclis üyelerinin kendi aralarında oluşturdukları WhatsApp grubunda Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci’nin Cumhurbaşkanı’na hakaret içeren video paylaşmasına tepki göstererek meclis salonunu terk etti. AKP Grup Sözcüsü Cemal Öner, CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın ‘faşist diktatör’ söyleminin devamının Muratpaşa Belediye Meclisi’nde de sürdüğünü bildirdi.

 

HİÇBİR ZAMAN HAKARET ETMEDİK

AKP Grup Sözcüsü Cemal Öner, Muratpaşa Belediye Meclis üyelerinin belediyedeki etkinlikten haberdar olmaları amacı ile kurdukları grupta hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan paylaşımlar nedeniyle tepkilerini dile getirdi. Öner, ’’Antalya’nın kalbi Muratpaşa’dan siyasetin her kademesinde görev alan siyasilerin tümünü milletimizin birlik ve beraberliğini zedeleyecek sözler söylemelerinden vazgeçmeye davet ediyoruz. Yeterince kirletilmiş olan siyaset dilinin bizim burada tam 43 aydır yapmaya çalıştığımız gibi nezaket diline dönmesinin bizlerin en büyük arzusunun olduğunun bilinmesini bir kez daha istiyoruz. Bizler AKP Muratpaşa Meclis Üyeleri olarak bugüne kadar diklenmeden dik durabilmenin, yeri geldiğinde bağırmadan, sakin bir dille anlaşabilmenin ve saygısızlık yapmadan saygılı olabilmenin mücadelesini çok da doğru bir şekilde verdiğimize inanıyoruz. Bu tutumumuzun da siyasi tüm birimlerde, mahallelerde, ilçe teşkilatlarında, il teşkilatlarında millet meclisinde karşılığının bulunmasını arz ediyoruz. Ancak bizler bu kadar samimi ve iyi niyetli iken içinde bulunduğumuz mecliste ve benzer durumlarda son derece üzücü şeyler de geçiriyoruz. Bizler AKP’nin meclis üyeleri olarak sizin de yakın takip edip bildiğiniz gibi bugüne kadar CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na tek bir kez bile ne kötü bir söz söyledik ne de kötü bir paylaşım veya eylemde bulunduk. Çünkü bizler Türkiye’nin çok partili hayata geçmesinden sonra muhalefet partilerin genel başkanlarına saygı duymayı her zaman için bir borç bildik’’dedi.

 

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU

Öner, ’’ Onca şeye rağmen belediyemizin yaptığı organizasyonlardan meclis üyelerimizin haberi olması için kendi aramızda kurulan WhatsApp grubunun açıldığı günden beri CHP’li arkadaşlarımızın hükümetimizi ve Cumhurbaşkanımıza yönelik yaptıkları paylaşımlar yaptılar. Grubun ilk kurulduğu zamanlarda 6 arkadaşımız gruptan ayrılarak tepkilerini göstermişlerdir. İçlerinde benim de olduğum bazı arkadaşlarımız ise sırf yanlış anlaşılmalara maruz kalmamak için bu grupta bir süre daha kalmayı uygun görmüştür. Ancak denenen sabrımız CHP’li bir meclis üyemizin Türk polisini ve Türkiye Cumhuriyet’i Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik kadın bir vatandaşın ağza alınmayacak şekilde hakaretini içeren bir video paylaşması da bardağı taşıran son damla olmuştur. O kadına sorsanız hiç tereddüt etmeden Türkiye’de yaşayan en iyi Atatürkçü olduğunu iddia edip söyleyecektir. Tam da buradan sizlere soruyoruz: Bu mudur sizlerin Atatürkçülükten, mlliyetçilikten, devletçilikten anladığınız? Nefret dilinin bu kadar basit kendini bilmez vatan devlet düşmanı zavallı bir kadın tarafından sergilenen davranışın paylaşılıyor olması ise tam da burada meclis salonunda bu koltukları işgal eden bazı meclis üyesi arkadaşlarımızın da o inançta olduğu gerçeğini bir kez daha göstermiştir. Bu tutumları bizi ziyadesiyle üzmüş söylenecek söz kalmadığını da en iyi şekilde izah etmiştir. Bu olay üzerine hepimiz aynı anda gruptan tepkimizi dile getirerek ayrıldık. Davamızda haklı olduğumuz gerçeğini de bazı meclis üyesi arkadaşlarımızın da bizleri arayarak verdiğimiz tepkinin de ne kadar yerinde olduğunu söylemeleriyle karşılığını bulmuştur. Kendilerine de bir daha buradan teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz’’diye konuştu.

AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİ MECLİSİ TERK ETTİ

Nefret dilinin bir an önce son bulmasını istediklerini belirten Öner, ’’Umarız bu nefret dili bir an önce son bulur. Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatan bütünlüğünde yaşayan insanlarımız sadece vatandaş değil, millet oldukları gerçeğini bir an önce idrak eder. Bizler AKP’li meclis üyeleri olarak vatandaşlarımızın oyları ve partinin tercihi ile seçilmiş olduğumuz bu kıymetli koltuklardaki görev bilincimizin her zaman farkında olduk. Bu nedenle de hiçbir zaman meclisimize gelmemezlik yapmadık. Bugün de aynı sorumluluk bilinciyle yerlerimizi aldık. Meclisin işleyişini bozacak bir durum oluşmasına fırsat vermedik. Tam da bu anda tepkimizin ülkemizde yaşayan halkımıza örnek olması, nefret dilinin son bulması için sözlerime son vermeden önce 10 Kasım 2017 günü ebediyete intikalinin 79’uncu yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyor AKP Meclis üyesi arkadaşlarımıza kasım ayı meclisimizin burada anlaşılabilecek şekilde sonlandırılmasını talep ediyor ve  huzurlarınızdan ayrılıyoruz’’dedi.

KAMUSAL İŞLEVE AKTARILMASI DOĞRU DEĞİLDİR

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, AKP’li meclis üyelerinin protesto etme haklarının olduğunu ancak WhatsApp kurmanın yasal bir zorunluluk olmadığını dile getirdi. Uysal, ’’WhatsApp grubu kurmak yasal bir zorunluluk ve öngörülmüş bir tasarruf değildir. Grupta yaşanan sorunun kamusal işleve aktarılması, meclisin terk edilmesi doğru değildir. Millet bizi hizmet edelim diye seçmiştir. Millete hizmet edilen bir meclisi terk etmemiz lazım. Başka türlü protesto etmemiz lazımdı. Yine de saygı duyuyoruz. Teşekkür ederiz’’dedi.

İYİ PARTİ’NİN ANTALYA’DAKİ İLK MECLİS ÜYESİ MURATPAŞA’DAN

Meral Akşener öncülüğünde kurulan İYİ Parti’nin ilk meclis üyesi Mustafa Taşbaş, oldu. Taşbaş,  İYİ Parti’yi temsil ederek meclis sıralarında yerini aldı. Taşbaş, ’’ Ben de sizleri şahsım ve 25 Ekim 2017 tarihinde kurularak Türk siyasetine yeni bir nefes getireceğine inandığımız İYİ Parti ve mensupları adına ayrıca İYİ Parti’nin Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendi adına saygı ile selamlıyorum. AKP’li meclis üyelerimizin salonu terk etmeleri ve protestolarını bu şekilde yapmasalar daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Grupta ben de vardım. Olabilir. İbrahim Cephaneci ağabeyimiz böyle bir paylaşım yaptı. Ben de uygun olmadığını dile getirdim. Protestoyu yapan bir vatandaştı. Netice de AKP’li meclis üyesi arkadaşlarım böyle uygun gördüler’’dedi.

MECLİSLER ŞOV YAPMA YERİ DEĞİLDİR

CHP Muratpaşa Meclis Üyesi Songül Başkaya, ’’İlginç bir gösteriye tanık olduk hep beraber. Şunu ifade etmek istiyorum ki meclisler siyasi şov yeri, şov yapma arenası değildir. Parti örgütleri çatısı altında yapılacak açıklamaların burada şov aracı haline değiştirilmesi hiç hoş olmadı. Göreve geldiğimiz günden beri uyumla çalıştığımız meclise de yakışmadı diye düşünüyorum. Öte yandan eğer bir şov yapacaklarsa ya da protesto edeceklerse elbette ki hiç kimsenin kimseye hakaret etmemesi gerekiyor. Bunu tasvip etmemiz mümkün değildir. Ama bugün AKP kadrolarında veya yüksek mertebelerinde seçilmişler başta Cumhuriyet, Atatürk ve kazanımlarına saldırılarda, demokrasiye vurulan darbeler ya da muhalefete yönelik çirkin açıklamalarda da keşke aynı tepkileri gösterebilseler. Keşke AKP kadrolarında Cumhuriyet yıkılmıştır, rejim bitmiştir, yeni bir rejim geliyor denildiğinde, Atatürk’e alenen, özel hayatına, şahsına yapılan saldırılara da aynı tepkileri gösterebilseler. Bir kere de arkadaşlarımızı bu konularda kınama yaparken görmedik. Her ne hikmetse üzerinden zaman geçmiş bir konuyu bugün burada üstelik özel alanda gerçekleşen kamusal alanı ilgilendirmeyen bir konuyu buraya taşımaları ve bu şekilde protesto etmeleri hiç şık olmadı. Meclisimize de yakışmadı’’dedi.

15 MİLYON TL EK ÖDENEK

Ayrıca gündemin 4’üncü maddesinde belediyenin gelir kalemi gösterilerek 2017 Mali Bütçesine 15 milyon TL ek ödenek eklenmesi de oybirliği ile kabul edildi. DENİZ TOPKAYA

 

Editör: TE Bilisim