Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇHD)Akdeniz Şube Yönetimi tarafından düzenlenen  "Yeni Türkiye, Yeni Medya" söyleşilerinin bu ayki konuğu olan Milliyet Gazetesi Ankara Haber Müdürü Gökçer Tahincioğlu, yerel medyanın her geçen gün daha da önem kazandığını söyledi.


Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇHD)Akdeniz Şube Yönetimi tarafından düzenlenen  "Yeni Türkiye, Yeni Medya" söyleşilerinin bu ayki konuğu Milliyet Gazetesi Ankara Haber Müdürü Gökçer Tahincioğlu oldu.  ÇGD’den yapılan açıklaya göre 2000'li yılların medya yapılanmasını 2000 - 2007 ve 2007 sonrası olmak üzere iki ayrı bölümde ele almak gerektiğini belirten Gökçer Tahincioğlu, "Türkiye'deki siyasal yapının yargı ve polis eliyle şekillendirildiği 2007'den bugüne uzanan bir hat var. Bir de 2007 öncesinde bu iktidarın 'Biz gömlek değiştirdik' diye işe başladığı muhafazakâr demokratlık kimliği üzerine oturttuğu, AB ile bütünleşerek hareket ettiğini söylediği bir yapı var. O yapı, 2007 sonrasına bakarsak toplumu çeşitli dinamikleriyle beton bariyerler gibi ayakları üzerine oturtmak, bir yapı sökümü ile eski yapıyı ortadan kaldırıp, o ayaklar üzerine kendi bileşenlerinden bir şeyler inşa etmeye yönelikti" ifadelerini kullandı.

 

MEMLEKET NEYSE ANA AKIM ODUR

Ergenakon ve Balyoz davaları olarak bilinen davalarla ilgili ana akım medya haberlerinin farklı dönemlerde farklı şekilde yazıldığı, gazete manşetlerinin farklı şekillerde atıldığı örneğinden yola çıkan Tahincioğlu, "Memleket neyse ana akım odur. İddiası da tam olarak memleketteki bütün unsurları yansıtmaktır. Kısmen solcu, kısmen sağcıdır; Fenerbahçelidir, Galatasaraylıdır, biraz da Antalyasporludur. Nerde çokluk varsa ana akım oraya yönelir. Başına gelen de ondan gelir zaten" ifadelerine yer verdi. 

 

‘YERELDEN BAŞLAŞIN’ ÖNERİSİ

Konuşmasının son bölümünde genç gazetecilere seslenen Tahincioğlu, "Yerel medya her geçen gün daha da önem kazanıyor. Gençleri, genç arkadaşları yerelde içerik üretmeye, yerelde uzmanlaşmaya yöneltmemiz gerekiyor. Ulusalda çalışmak onlara daha çekici gelebilir, onları daha çok etkileyebilir ama yolun yerelden başlaması daha güzel ve etkili olur. Medyanın çıkış noktası da bu yerel kapılar olacak gibi" ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

 

 

 

Editör: TE Bilisim