CHP Antalya eski Milletvekili Gürkut Acar, hakkında yazılarında FETÖ/PDY’yi övdüğü iddiasıyla soruşturma açıldığı şeklinde haberlerin gündeme gelmesine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Erdem sert çıktı. Budak, “Buradan hiç kimseye ekmek çıkmaz” derken, Erdem, de böyle bir suçlamanın hakkaniyetli olmadığını söyledi.

 

BUDAK: ABESLE İŞTİGAL

Çetin Osman Budak, Gürkut Acar’ın hayatının her bölümünde FETÖ gibi yapılanmaların tamamen karşısında durduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Öncelikle şunu söyleyeyim, buradan hiç kimseye ekmek çıkmaz. Bu olacak iş değil. Çünkü Gürkut Acar, bütün hayatını demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti olmaya adayan bir kişi. Üstelik bütün hayatının her bölümünde bu tür FETÖ gibi yapılanmaları tamamen karşısında duran bir kişilik. Böylesine aydınlık saçan birisiyle ilgili böyle bir suçlama abesle iştigal, akıllara durgunluk verici. Daha ortada bir şey yok. Kendisini aradım ancak yurt dışında olduğu için ulaşamadım. Biz sonuna kadar yanındayız. Ancak şunu hemen belirteyim bütün FETO soruşturmaları gibi sanki bunda da ciddi bir sulandırma var. FETÖ ile ilgili Bank Asya’nın önünden geçeni içeri atıyorlar ancak nedense hiç siyasi bir ayağı yokmuş gibi davranıyorlar. Hepsi zamanında ne istediniz de vermedik diyorlar sonrada soruşturmayı sulandırıyorlar.”

 

ERDEM: AÇILMIŞ BİR DAVA YOK

Mustafa Erdem ise konuyla ilgili avukat arkadaşların araştırma yaptığını vurgulayarak, “Henüz açılmış bir dava yok. Ben açıldığı söylenen soruşturma ile Gürkut Acar arasında hiçbir bağ kuramadım.  Böyle bir suçlamanın hakkaniyetli hiç bir yeri yok. Maalesef böyle bir şey duyduk ve çok üzüldük. Ama açılmış böyle bir dava da olmadığını da öğrendik. Artık haber nereden kaynaklandı, nasıl yapıldı bilmiyoruz. Ben açıkçası bunun gerçek bir haber olmadığını, hatta yalan haber olduğunu düşünüyorum. Çünkü Gürkut Bey’i Antalya tanıyor, Türkiye tanıyor. Yıllarca nelerle mücadele ettiğini herkes biliyor. Böyle bir yakıştırmanın ben doğru olmadığını düşünüyorum” dedi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim