-Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Sefa Altınay, kış döneminde doluluk oranları yüzde 30-35’lere kadar düşen otelleri emeklilerin kurtarabileceğini söyledi.

 

-Altınay, “Bu tesisler zaten açık, bu yüzden kış aylarında Elazığ’da, Sivas’ta, Kayseri’de, Ankara evinde soğukta oturan emekli gelsin bu otellerde uygun fiyatlara tatil yapsın” dedi.

 

 

YABANCI ÜLKELER DA VAR

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Sefa Altınay, son iki sezonda büyük krizlerle ayakta kalma mücadelesi veren turizm sektörünün doluluklarını tutturabilmek için çalışmalarını hızlandırdığını söyledi. Özellikle kış aylarındaki boşluğu doldurabilmek için ülkemizdeki emeklilere yönelik projelerin son dönemde sıkça konuşulduğunu kaydeden Altınay, “Yabancı ülkeler bunu yapıyor. Avrupa ülkelerinde özellikle Almanya’da bu sistem var. Alman emekliler 3-4 hafta gelip Antalya’da tatil yapıyor. Neden bizim insanımız yapmasın? Çünkü ülkemizin ve Antalya’nın hem iklimi hem de tesisleri emekliler için çok uygun” diye konuştu.

 

ÇOK DOĞRU BİR PROJE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın emeklilerin tatil yapmasına yönelik çalışması bulunduğunu hatırlatan Altınay, “Bakanlık özellikle emeklilere yönelik tatil modelleri üzerinde çalışıyorlar. Ama bu proje bu sezona yetişir mi bilmiyorum. Eğer yetişirse kış sezonunda sektörde ciddi bir hareketlilik sağlanabilir. Ben bu projeyi çok doğru buluyorum. Kasım-Nisan dönemi açık olan otellerin doluluk oranları yüzde 30-35’lerde geziyor. Bu tesisler zaten açık, bu yüzden kış aylarında Elazığ’da, Sivas’ta, Kayseri’de, Ankara evinde soğukta oturan emekli gelsin bu otellerde uygun fiyatlara tatil yapsın. Bu şekilde hem insanlarımız tatil yapar hem de otellerimizi doldurmuş oluruz” dedi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim