Kepez İlçesi’nin Mazıdağı bölgesindeki makilik alana atılan Atatürk heykeline Göçerler Mahallesi Muhtarı Nadir Doğan da talip oldu. Doğan, Atatürk heykelinin Kepez Belediyesi tarafından bizlere verilmesi ve atılmış olduğu yerde parka konulmasını talep etmekteyiz” dedi.

Kepez İlçesi’nin Göçerler Mahallesi'ndeki makilik alana atılan ve kamuoyunun büyük tepkisini olay sonucu şüphelileri kısa sürede belirlenen Atatürk heykeli paylaşılamıyor. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’dan sonra Göçerler Mahallesi Muhtarı Nadir Doğan da heykelin kendilerine verilmesini istedi. Kepez Belediye Başkanlığı’na bir yazı ile başvuran Doğan, Atatürk Heykeli’nin kendilerine verilmesini talep etti.

 

MANEVİ OLARAK YARALANDIK

Doğan,  yaptığı açıklamada Atatürk heykelinin mahallelerinin sınırındaki ormanlık alana atılmasının kendilerini manevi olarak yaraladığını ve üzdüğünü kaydederek, “Göçerler Mahallesi adını Türkiye duydu. Canlısı Dünya’ya Türk'ün gücünü, cansız heykeli Göçerler’i Türkiye’ye duyurmaya yetti. Reklamın iyisi kötüsü olmazmış. Atılan heykeli mahallemize dikmek için resmiyazı ile istedim” dedi.

 

ATATÜRK DÜŞMANI DEĞİLİZ

Doğan, Atatürk Heykeli’nin kendilerine verilmesini talep ettiği dilekçe şöyle: “18.09.2017 tarihinde mahallemiz Göçerler’in ormanlık alanına Atatürk heykeli atılmak suretiyle; belediye başkanımız olarak siz sayın Hakan Tütüncü ve ekibinize karşı yapılmış bir provokasyon olmakla beraber Göçerler mahallesi halkı ve muhtarı olarak bizleri Atatürk düşmanıymış gibi yanlış bir intiba yaratılmıştır. Antalya ve Türkiye’nin birçok yerinde hakarete varan telefon görüşmeleriyle muhatap olmak zorunda kaldık. Bizler Atatürk, silah arkadaşları ve fikirlerine sahip çıkan bir mahalle halkı ve muhtarıyız. Söz konusu Atatürk heykelinin bizlere verilmesi ve atılmış olduğu yerde parka konulmasını talep etmekteyiz. Heykelin bize teslim edilmesi için gereğin yapılmasını arz ederim.” Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim