Daha önce “Benim adayım Ahmet Kumbul” diye açık irade sergileyen, başka ilçelerde ve il kongresinde de açık taraf olan, bu nedenle yoğun tepki alan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu kez tarafsızlık beyanında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarafsızlık talimatına uyacağını kaydeden Başkan Uysal, örgüt seçimlerinde oy kullanmayacağını da açıkladı.


Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kongreler sürecine gidilirken, bu zamana kadar ki tavrının aksine bu kez tarafsızlık beyanında bulundu. Uysal, “Parti içi seçim takviminin başladığı 10 Eylül 2017 tarihinden itibaren tamamen tarafsızım” dedi.

Konuya dair Uysal imzalı açıklama şöyle: “12 Eylül 1980 askeri darbesiyle kapatılan ve 9 Eylül 1992’de tekrar açılırken Kurucular Listesi’nde yer aldığım partimiz CHP’de, İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Başkanlığı dahil olmak üzere çeşitli kademelerde görev aldım.

Bütün il ve ilçe kongrelerinde ‘Topluma kucağını açmış bir CHP’ duruşuna daha yakın gördüğüm aday arkadaşları hiç bir karşılık beklemeden açıkça destekledim. Doğru ya da yanlış,  toplum ve parti yararına olduğunu düşündüğüm yaklaşımlar lehine net bir tavır almaktan asla kaçınmadım. Ancak, desteklemediğim aday arkadaşlar aleyhine, siyasi yaşamım boyunca, tek bir kötü söz söylememeye de gayret ettim. Her ne kadar farklı adayları desteklemiş olsak da, kongreler biter bitmez, bütün arkadaşlarımı kucaklamaya özen gösterdim.

 VAKİT KAYBETMEK ANLAMSIZ

Ülkemiz, 2019 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde, dünyadaki Müslüman ülkeler arasındaki tek demokratik rejimin akıbetini belki de son kez oylayacaktır. Bu nedenle parti içi rekabetle vakit kaybetmek anlamsızdır.

TARAFSIZLIK BEYANI

Tüm hassasiyetlere rağmen, parti içi sert rekabet koşullarının yarattığı olumsuzluklarla yaşamak zorunda kaldık, kalıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu; her fırsatta parti içi barış’ çağrısı yapmakta ve belediye başkanlarımızdan da parti örgütleri seçimlerinde tarafsız kalmalarını beklemektedir. Bu tablo karşısında; parti içi seçim takviminin başladığı 10 Eylül 2017 tarihinden itibaren tamamen tarafsız olduğumu, bu tarafsızlığımı sürdürme kararı aldığımı, hiç bir aday arkadaşıma karşı olmadığımı, bütün aday arkadaşlarımı toplum yararına gösterecekleri siyasi çabalarında desteklediğimi ve destekleyeceğimi ifade etmek istiyorum.

 OY KULLANMAYACAĞIM

Bu kritik tarihi süreçte parti içi barışa katkı sağlamak adına tarafsızlığımı net bir şekilde ifade edebilmek amacıyla; il ve ilçe kongrelerinde oy kullanmayacağımı, çevremdeki hiç bir arkadaşın tavır ve davranışının da şahsımı bağlamayacağını kamuoyu ile saygıyla paylaşıyorum.”

Haber MERKEZİ

Editör: TE Bilisim