Tarihi Kentler Birliği’nin her yıl gerçekleştirdiği,“Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma ve Proje Uygulamalarını Özendirme Yarışması” kapsamında, Kepez Belediyesi proje dalında ödül alan 8 belediyeden biri oldu.
Kepez Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Tarihi Kentler Birliği 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın sonuçları, İstanbul’da toplanan jüri tarafından belirlendi. Yarışmaya 69 belediye, 82 uygulama ve 61 proje olmak üzere toplam 143 başvuruda yapıldı. 24 Ağustos 2017 tarihinde İstanbul Şerifler Yalısı’nda gerçekleştirilen jüri toplantısında Kepez Belediyesi’nin yanı sıra, Bartın, Dulkadiroğlu, Göynük, Lüleburgaz, Mudanya, Süleymaniye ve Samsun belediyeleri proje dalında ödülleri paylaştı. Yarışma jürisinin değerlendirmeleri sonucunda Kepez Belediyesi’nin Dokumapark Projesi, proje dalında ödüle layık görüldü.

Birlik tarafından açıklanan sonuç duyurusunda, "Kepez Belediyesi'nin  Dokumapark Projesi'ne, kent merkezindeki koruma alanlarını tamamlayan, kamusal kullanımı destekleyen proje yaklaşımı ve kent merkezinde önemli bir odak noktasında şehrin kültür altyapısına kazandıracağı değerler nedeniyle, proje ödülü verilmiştir." denildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, böylesi önemli bir yarışmada uzun uğraşlar sonucu halka armağan edilen Dokumapark projesi ile ödüle layık görülmelerinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.  
Ödüller, ilerleyen aylarda gerçekleştirilecek olan 2017 Antalya YAPEX Fuarı’nda sahiplerine verilecek. (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim