15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde “Paralel adı altında cadı avı başladı, sıra bize gelecek ” diyen  CHP Antalya  eski Milletvekili Gürkut Acar hakkında yazılarında FETÖ/PDY'yi övdüğü iddiasıyla soruşturma açıldığı ediliyor. Ancak edinilen bilgiye göre şuana kadar açılmış bir soruşturma yok


İDDİALAR İSPATLANAMADI!

Laik Türkiye Cumhuriyeti’ne dönük saldırıların artmasından dolayı 2005 yılında Prof. Dr. Alpaslan Işıklı’nın basımı yapılamayan kitabı ‘Said Nursi, Fethullah Gülen ve Laik Sempatizanları’ kitabını basan gazetemizin yazarı eski Milletvekili Gürkut Acar hakkında, yazısında FETÖ/PDY'yi övdüğü iddiasıyla soruşturma açıldığı iddiası ortaya atıldı. DHA tarafından yapılan haberle duyurulan iddia şuana kadar kanıtlanamazken, Acar’ın bir süredir hedef gösterilmesi de dikkat çekti. Ayrıca edinilen bilgiye göre şuana kadar açılmış bir soruşturma yok.

Doğan Haber Ajansı’nın yaptığı ve servis ettiği haberde “Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, CHP Antalya  eski Milletvekili Gürkut Acar hakkında, yerel gazetedeki köşe yazısında FETÖ/PDY'yi övdüğü iddiasıyla soruşturma açıldı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından, 24'üncü dönem milletvekili avukat Gürkut Acar hakkında, yerel gazetedeki köşe yazısında terör örgütü FETÖ/PDY'yi övdüğü iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Acar hakkında, suç unsurunun tespiti halinde 'terör örgütü propagandası yapma, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme' suçlarından dava açılabilecek.” denildi.

Ancak Belarus'taki yakınlarını ziyarete giden Acar’ın hukuk bürosundaki avukatların aldığı bilgiye göre şuana kadar açılmış bir soruşturma yok. Bilindiği gibi Acar, AKP iktidarına karşı sert mücadele eden, cemaat ve terör örgütlerinin karşısında bulunan tavrıyla dikkat çeken bir siyasi. CHP’de il başkanlığından milletvekilliğine kadar çeşitli görevlerde bulunan Acar, bir süredir köşe yazılarıyla düşüncelerini kamuoyuyla paylaşıyordu. Acar “Sayın muhbir vatandaş” isimli son yazısında “CHP Genel Başkanı, 15 Temmuz kalkışmasına ‘kontrollü darbe’ dediği için kıyamet koptu. TBMM’de görevli bir CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı. CHP’nin kapatılacağına, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutuklanacağına ilişkin söylentiler çıkarıldı. Şimdi de benim hakkımda doğruları yazdığım için bir kumpas kurulmaya çalışılıyor. Gerçekleri söylediğimiz için linç girişimi başladı” demişti.


Acar’ın oğluna da soruşturma açılmıştı

 

 CHP Antalya eski Milletvekili Gürkut Acar’ın oğlu Deniz Acar’a da daha önce twitter hesabından Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.   Acar, soruşturmaya   “ Twitterda Deniz Acar isimli 45 hesap olmasına rağmen 24.Dönem Milletvekili Gürkut Acar’ın oğlu olarak ihbarda bulunulması belirli bir kasıtla bu ihbarın yapıldığını göstermektedir” şeklinde tepki göstermişti. Acar’ın avukatı Şenol Kır, Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na verilen savunma yazısında şu ifadelere yer vermişti : “Müvekkilin samimi beyanları ve kullanmış olduğu telefonundan alınan resimlerden de anlaşılacağı üzere üzerine atılı suçu kesinlikle işlememiştir. Müvekkil, masum olup soruşturmanın daha hızlı ilerlemesi için müvekkilin kullanmış olduğu telefonu üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasını talep ediyoruz. Yapılacak olan bilirkişi incelemesiyle de müvekkilin @denizacar00 twiter kullanıcısı olmadığı kesin olarak anlaşılacaktır.  Müvekkil bu soruşturma da mağdur olan taraf olduğu kanaatindeyiz. Hakkında yapılan asılsız bir ihbarla şüpheli olarak hakkında soruşturma açılarak hem sosyal hayattaki hem de iş hayatındaki saygılığı yok edilmek istenmektedir. Müvekkilin, kullandığı telefonu üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasını,  Müvekkil hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini,

İhbarı yapan kişi ya da kişiler hakkında “iftira” suçundan dolayı soruşturma açılmasını,

vekiledenim adına saygılarımla talep ederim”(Haber Merkezi)

 

 

 

Editör: TE Bilisim