Antalya'nın Mazı Dağı üzerinde bulunan Göçerler Mahallesi'ndeki makilik alanda, yaklaşık 2 metre boyunda, fiberden yapılmış Atatürk heykeli bulundu. CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, Vali Münir Karaloğlu başta olmak üzere bütün yetkililere eslenerek, “Bu Atatürk düşmanı hain kimse derhal bulunup gerekli ceza verilmelidir” dedi. 

Olayı parti üyesi bir vatandaşın ihbarıyla öğrenen CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, CHP İl Genel Sekreteri Cengiz Gülebay ve CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül, bölgeye giderek incelemelerde bulundu ve daha sonra basın açıklaması yaptı. Erdem, şöyle konuştu: “Atatürk adını taşıyan ne varsa yıkmak için çaba harcayanların, TL'den Atatürk'ün resmini çıkaranların, stadyumlardan adını kaldıranların, Milli Eğitim müfredatından Atatürk'ün ilke ve devrimlerini çıkaranların bu eylemi gerçekleştirdiklerini düşünüyorum.”

 

SORUMLULAR BULUNMALI

Özgür ve bağımsız Türkiye'nin, Atatürk ve arkadaşları sayesinde bugünlere geldiğini ileri Erdem, sorumluların bir an önce bulunmasını istedi. Erdem, "Antalya Valisi Münir Karaloğlu başta olmak üzere bütün yetkililere sesleniyorum. Bu Atatürk düşmanı hain kimse derhal bulunup gerekli ceza verilmelidir. Herkes çok iyi bilmelidir ki Cumhuriyetimizin kurucusu, başöğretmenimiz, başkomutanımız tek ve ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ona olan sevgi ve bağlılığımızı asla yok edemeyeceklerdir. Eğer heykelin imha edilmesi gerekiyorsa da usulüne uygun bir şekilde imha edilmesi gerekir.”

 

POLİS ARAŞTIRMA BAŞLATTI

Erdem, olayın provokasyon olabileceğine de vurgu yaparak yetkililerin heykeli bulunduğu yerden kaldırarak uygun bir alana bırakmasını istedi. Heykeli bulan CHP İl delegesi Mustafa Çiftçi, heykeli 4 gün önce ormanlık alanda bulduklarını söyledi. Olay yerine gelen polis ekipleri, heykeli bölgeye atan kişi ya da kişilerle ilgili araştırma başlattı. Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim