Yasa dışı dinleme(Telekulak) davasında yargılanan ve duruşmalara katılmayan Antalya İl eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’a mahkemeye polis nezaretinde mevcutlu(zorla) getirilme kararı verildi. 130 sanıklı davada Antalya eski Emniyet Müdürleri Ali Yılmaz ile FETÖ/PDY soruşturmasında aranan ve yurt dışına kaçtığı söylenen Mustafa Sağlam yargılanıyor.

 

DURUŞMA SALONUNUN ELEKTRİKLERİ KESİLDİ

Antalya Valiliği’nin soruşturma izni vermesinden sonra Antalya 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Antalya eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, üçüncü duruşmaya da gelmedi. Yılmaz için zorla getirilme kararının verildiği mahkemedeki duruşma sırasında elektriklerin iki, üç kez, 130 kişiyi yasa dışı olarak dinleyen, bir bölümü açığa alınan, bir bölümü ise başka illere tayin edilen polis memurlarının ifadelerinin alınması SEBBİS sisteminin ise 5-6  kez arızalanması mahkeme heyetini kızdırdı. Ali Yılmaz, 27 Aralık’ta yapılacak bir sonraki duruşmaya polis nezaretinde getirilecek..

 

 

ALİ YILMAZ DAN EKİBİNE AĞIR SUÇLAMA

Antalya eski emniyet müdürleri Ali Yılmaz’ın Antalya’da göreve başlarken yanında getirdiği tüm polislerin halen FETÖ’den tutuklu ya da kaçak olması dikkat çekiyor. Yılmaz, soruşturma izni verildikten sonra Antalya İl İdare Kurulu’na beyanda bulunmuş, FETÖ ile ilgisi olmadığını iddia etmiş, yasa dışı dinlemeler için de “Bilgi ve talimatım yoktur” demişti.  Ancak, Ali Yılmaz’ın  Antalya Emniyet Müdürü olarak  görev yaptığı 2009-2012 yıllarında  A Takımı’nda yer alan ekibinin bir çoğunun FETÖ davası sanığı olduğu ortaya çıkmıştı.

 

--------------------------------

 

 

Yasa dışı dinleme(Telekulak) davasında yargılanan ve duruşmalara katılmayan Antalya İl eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’a mahkemeye polis nezaretinde mevcutlu(zorla) getirilme kararı verildi. 130 sanıklı davada Antalya eski Emniyet Müdürleri Ali Yılmaz ile FETÖ/PDY soruşturmasında aranan ve yurt dışına kaçtığı söylenen Mustafa Sağlam yargılanıyor.

 

 

Antalya Valiliği’nin soruşturma izni vermesinden sonra Antalya 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Antalya eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, üçüncü duruşmaya da gelmedi. Yılmaz için zorla getirilme kararının verildiği mahkemedeki duruşma sırasında elektriklerin iki, üç kez, 130 kişiyi yasa dışı olarak dinleyen, bir bölümü açığa alınan, bir bölümü ise başka illere tayin edilen polis memurlarının ifadelerinin alınması SEBBİS sisteminin ise 5-6  kez arızalanması mahkeme heyetini kızdırdı. Ali Yılmaz, 27 Aralık’ta yapılacak bir sonraki duruşmaya polis nezaretinde getirilecek..

 

 

Antalya eski emniyet müdürleri Ali Yılmaz’ın Antalya’da göreve başlarken yanında getirdiği tüm polislerin halen FETÖ’den tutuklu ya da kaçak olması dikkat çekiyor. Yılmaz, soruşturma izni verildikten sonra Antalya İl İdare Kurulu’na beyanda bulunmuş, FETÖ ile ilgisi olmadığını iddia etmiş, yasa dışı dinlemeler için de “Bilgi ve talimatım yoktur” demişti.  Ancak, Ali Yılmaz’ın  Antalya Emniyet Müdürü olarak  görev yaptığı 2009-2012 yıllarında  A Takımı’nda yer alan ekibinin bir çoğunun FETÖ davası sanığı olduğu ortaya çıkmıştı

 

Ali Yılmaz, yasa dışı dinlemelerle ilgisi olmadığını öne sürerek, Antalya’ya getirdiği, birlikte çalıştığı ekibine ağır suçlamalarda bulunmuştu. Yılmaz döneminde İstihbarat Şube Müdürü olan Yavuz Dölek, İzmir’de gözaltına alınmıştı. Yılmaz’ın ve halen firarda olan Mustafa Sağlam’ın döneminde Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapan Nurullah Güner, dönemin Terörle Mücadele Şube Müdürü(TEM)Murat Coşkuner ve Personel Şube Müdürü Hakan Güner de FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle 15 Temmuz hain kalkışmasından sonra tutuklanmışlardı. Antalya 9.’ncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Murat Demiraslan’ın bir sonraki duruşmaya polis nezaretinde, mevcutlu olarak getirilmesine karar verdiği Ali Yılmaz’ın A Takımı’ndan dönemin Siber Suçlarla Mücadele Müdürü Halis Çevik ise FETÖ üyesi olmaktan iki yılı aşkın bir süredir aranıyor. Ali Yılmaz’ın Antalya Emniyet Müdürlüğü döneminde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla  Mücadele(KOM)Şube Müdürü olan ve Antalya’dan İzmir’e atanan Mehmet Erikilioğlu’nun ise yasa dışı dinleme ekibinin elebaşısı olduğu öne sürülüyor. Meslekten ihraç edilen ve hakkında soruşturma başlatılan Eriklioğlu’nun 2014 yılında dönemlin İzmir Milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım’ın akrabalarına ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla operasyon başlattığı da biliniyor. FETÖ davasından aranan Eriklioğlu’nun yurt dışına kaçtığı belirtiliyor.

MÜŞTEKİLERİN ÇOĞU DAVADAN ÇEKİLDİ

Antalya’da  eski emniyet müdürleri Ali Yılmaz ve halen firarda olan Mustafa Sağlam döneminde yapılan ve kamuoyunda ‘telekulak´olarak bilinen yasa dışı dinleme davasında aralarında Antalya eski Milletvekili Yıldıray Sapan, CHP Antalya İl eski Başkanı Özer Ülken ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de bulunduğu 130 müştekinin büyük bölümü davayı takip etmedi, bazılarının davadan çekiliği, bazılarının ise ifade vermekten kaçındığı iddia ediliyor. Antalya 9’ncu Ağır ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada ise ilginç olaylar ardı ardına geldi. Önce mahkeme salonunun elektriği iki üç kez kesildi, mahkeme başta bir salona alındı, orada da elektrik kesintisi oldu. Çalışmalar sonucu elektrikler geldi, bu kez Antalya dışında görev yapan ya da meslekten ihraç edilen davalı polis memurlarının ifadelerinin alınacağı SEBBİS sistemi 5-6 kez arıza verdi. Elektriklerin kesilmesi ve SEBBİS sisteminin sürekli arızalanması mahkeme Başkanı Mehmet Murat Demiraslan ile üyeleri sinirlendirdi. Antalya 9’ncu Ağır ceza Mahkemesi, hakkında Antalya Valisi Münir Karaloğlu tarafından soruşturma izni verilen, soruşturma iznine yaptığı itirazı da ret edilen Antalya eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’ın 27 Aralık’ta yapılacak duruşmaya zorla getirilmesi kararını verdi.(İbrahim AKKAYA)

 

 

Editör: TE Bilisim