CHP’nin Muratpaşa ve Kepez ilçelerindeki delegelerin seçimlerine başlandı. Muratpaşa’da 7 mahallenin delege seçimi pazar gününe sıkıştırılarak delege sayısının yaklaşık 4’te birine denk gelen 104 delege seçimi için sandık kuruldu. Ancak ilk gün çoğunluk sağlanamadı. Kepez’de ise seçimlerin erken saatte yapılmasına üyeler tepki gösterdi.

 

BASKIN SEÇİM ELEŞTİRİSİ

 

Şimdilik mevcut yönetimin karşısında tek aday çıkan Muratpaşa’da ilçenin en çok delegesine sahip mahallelerinde seçimler ilk gün gerçekleşti. 400 Delegesi olan ilçede Güzeloluk, Fener, Ermenek, Kızıltoprak, Çağlayan, Güzeloba ve Şirinyalı’da 104 delege için seçim Pazar günü yapıldı. Bu durum baskın seçim eleştirilerine neden oldu. Öte yandan Kepez’de de 5 mahallede seçim yapıldı. Seçimlerin bazılarının sabah 8.00’de başlaması eleştirildi.

 

İLK GÜNDE 4’TE BİRİ İÇİN SEÇİM 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa ve Konyaaltı ilçesinde muhtarlık bölgesi delegeleri ile parti içi önseçmen seçimleri takvimi belirlendi. Seçim takvimine göre Muratpaşa ilçesinin Güzeloluk, Fener, Ermenek, Kızıltoprak, Çağlayan, Güzeloba ve Şirinyalı ilçelerinde 10 Eylül Pazar günü (dün) delege seçimleri yapıldı. Bu ilçelerde sadece pazar gününe sıkıştırılan seçimde delege sayısının yaklaşık 4’te birine denk gelen 104 delege seçilecekti. Ancak seçim çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleşmedi. Muratpaşa ilçesi takvimine göre 12 Eylül Salı günü de Güzelbağ, Demircikara, Cumhuriyet ve Çaybaşı mahallelerinde delege seçimi yapılacak.

 

MURTAPAŞA SEÇİM TAKVİMİ

Muratpaşa İlçesi seçim takvimi şöyle:

14 Eylül Perşembe (Sedir, Etiler, Meydankavağı),

16 Eylül Cumartesi (Muratpaşa, Zümrütova, Gençlik, Mehmetçik, Dutlubahçe,Memurevleri, Yeşilbahçe),

18 Eylül Pazartesi (Tarım, Kışla, Zerdalilik, Kızılarık),

20 Eylül Çarşamba (Varlık, Yenigöl),

22 Eylül Cuma (Konuksever, Bahçelievler, Kızılsaray),

23 Eylül Cumartesi (Meltem, Elmalı, Gebizli, Yenigün, Yeşildere),

24 Eylül Pazar (Yıldız),

25 Eylül Pazartesi (Tahılpazarı, Yeşilova),

27 Eylül Çarşamba (Balbey),

30 Eylül Cumartesi (Yeşilköy, Doğuyaka, Soğuksu, Topçular, Deniz), 

2 Ekim Pazartesi (Kırcami, Üçgen,  Sinan),

4 Ekim Çarşamba (Kılınçarslan, Tuzcular, Selçuk, Barbaros),

7 Ekim Cumartesi (Yüksekalan, Altındağ, Haşimişcan, Güvenlik, Bayındır)

 

KONYAALTI 30 EYLÜL‘DE BAŞLIYOR

Konyaaltı İlçesi’nde toplam 39 mahallede 4 bin 325 üye; 400 delege ve 906 önseçim delegesini seçilecek. Konyaaltı İlçesi muhtarlık bölgesi delege seçimleri takvimi şöyle:

 30 Eylül Cumartesi: (Akdamlar, Geyikbayırı, Yarbaşçandır, Hacısekililer, Çağlarca, Yeni Mahalle, Demircilik, Çakırlar, Aydınlık, Kuruçay, Zümrüt, Suiçecek),

1 Ekim Pazar: (Çamlıbel, Dağ, Kır, Doyran, Aşağı Karaman, Bahtılı, Karatepe, Gökçam, Hisarçandır, Üçoluk, (Çitdibi ve Gökdere tarihi belli değil)

7 Ekim Cumartesi: (Arap Suyu, Molla Yusuf, Uncalı, Toros ),

8 Ekim Pazar: (Sarı, Gürsu, Akkuyu,  Altınkum),

14 Ekim Cumartesi: (Liman, Siteler, Öğretmenevleri, Uluç),

15 Ekim Pazar: (Hurma, Kuşkavağı, Pınarbaşı)

 

KEPEZ’DE SABAH 8’DE SEÇİM

CHP’nin Kepez ilçesinde yapmaya başladığı muhtarlık bölgesi delegeleri seçimlerinin takvimi henüz kamuoyuyla paylaşılmazken, seçimlerin sabah erken saatlerde yapılmasına üyeler büyük tepki gösterdi. CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan da üyelerden gelen tepki üzerine bir açıklama yaptı. Akdeniz GERÇEK’e konuşan Erdoğan,  seçimleri bir ay içinde bitirmek zorunda olduklarını belirterek, “Bütün mahalleler mi sabah saat 08.00’de yapılmış? Hafta içinde herkes çalıştığı için böyle bir karar verildi. Sabah 08.00’den akşam 18.00’e kadar kongre var. Ayrıca 8 üyesi olan mahalleyi 08.00’de başlattık, 09.00’da bitirdik. Yani ben anlamıyorum sabah 08.00 ile 17.00 mesai saati değil mi? Niye erken olsun ki. Yönetim gidip sandığın başında durabiliyorsa, üye mi gelip oyunu kullanamayacak? Ben gelen tepkileri anlamakta güçlük çekiyorum” dedi. Erdoğan, 400 delege için 7 bin üyenin oy kullanmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim