Kemer Belediyesi, yıl boyunca çeşitli ülkelerde düzenlenen bütün turizm fuarlarına katılarak ilçenin etkin tanıtımı için çalışmıştı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, bu fuarların birçoğuna bizzat katılarak ve bazılarına da temsilci göndererek ilçe turizmi adına yoğun bir çalışma gerçekleştirmişti.  

LİMAN CADDESİ DOLUP TAŞIYOR

Kemer Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Başkan Gül’ün turizmcileri de yanına alarak yaptığı bu çalışmalar ilçeye gelen Rus turist sayısında önemli oranda artış sağladı. Ağırlıklı olarak Rusya ve Baltık ülkelerinde gerçekleştirilen bu fuarlarda alınan rezervasyonlar yaz aylarındaki rakamlara yansıdı. Kemer’de Rus turist patlamasının en net görüldüğü yerler gündüz plajlar, akşamları da kentin merkezi caddeleri oluyor. Özellikle akşam saatlerinde Liman Caddesi’ne akın eden turistler ilçe ekonomisinde de bir canlanma yaşatıyor.

 

HEDEF: 1,5 MİLYON

Rusların Kemer ilçesine özel bir ilgi gösterdiğini ve bu yüzden Kemer’e ‘Küçük Moskova’ adını taktığını hatırlatan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Nisan ayında yaptığımız açıklamada Kemerimizde 2015 yılında ağırladığımız 1 milyon 80 bin Rus turist sayısını, bu yıl yeni bir rekor kırarak 1,5 milyona çıkarmaya hedeflediğimizi söylemiştim. İstatistikler incelendiğinde bu rekora doğru emin adımlarla ilerlediğimiz görülecektir. Turizmcilerle el ele vererek yaptığımız tanıtım çalışmalarının sonucunu almanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

“2015 YILINI GEÇTİK”

Rakamların sevindirici olduğunu belirten Başkan Gül , “Nisan ayında yaptığım açıklamada;  şu ana kadar en çok Rus turist ağırladığımız yıl olan 2015 yılının rakamlarını bu yıl geçmeyi hedeflediğimizi söylemiştim. Öngörülerimizde haklı çıktık. Turizm Bakanlığı’nın istatistiklerine göre; 1 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında Rusya'dan Antalya'ya gelen turist sayısı 1,1 milyona ulaştı. Rusya pazarı, yüzde 21'lik artışla 2015 yılını geride bıraktı. Antalya’ya Sadece haziran ayında 550 bin Rus turist geldi. . Bu rakam da 2015 rakamlarının üzerinde. Aynı şekilde Ukrayna'dan geçen yıl 6 aylık dönemde 153 bin olan turist sayısı, bu yıl yüzde 52 artışla 234 bine yükseldi. Rusya, Ukrayna ve Baltık ülkelerinden gelen misafirlerimizin büyük bölümü de Kemerimizi tercih etti. Otel işletmecilerimiz doluluk oranlarının yüzde 100’e yakın olduğunu söylüyor. Misafirlerimizi ilçemizde en iyi şekilde ağırlıyoruz. Sezonun turizmcilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.(Haber Merkezi)  

 

 

Editör: TE Bilisim