CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, AKP Hükümeti’nin iddiasına göre, FETÖ’nün akademisyen ayağı, gazeteci ayağı, asker ayağı, bankacı ayağı, işadamı ayağı olduğunu hatırlatarak, “Bu darbe girişimini sadece bunlar mı yapmış? Bunun hiç siyasi ayağı yok mu? Kimse kendini kandırmasın, FETÖ’nün siyasi ayağı mecliste oturuyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak,

15 Temmuz Kalkışması’nın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hala Fetullah Terör Örgütü’nün (FETÖ) siyasi ayağının ortaya çıkarılamamasının sorumlusunun AKP  Hükümeti olduğunu söyledi.

 

HALK SİZE İNANIR MI?

Akdeniz GERÇEK’e konuşan Budak, bazı AKP’lilerin FETÖ’nün Mecliste siyasi ayağı olmadığına yönelik açıklamalar yaptığını hatırlatarak, “AKP Hükümeti’nin iddiasına göre, Fetullah Terör Örgütü’nün (FETÖ) akademisyen ayağı var, gazeteci ayağı var, asker ayağı var, bankacı ayağı var, işadamı var, öğretmen var hatta cami hocası bile var. Sıradan vatandaş var. Köylü var, çiftçi var. Yani var da var. Bu darbe girişimini sadece bunlar mı yapmış? Bunun hiç siyasi ayağı yokmuş? Kimse kendini kandırmasın, bunun siyasi ayağı mecliste oturuyor. O kadar da açık.‘Ne istediysen vermedik’ diyenler, ‘hasretinden yandık tutuştuk’ diyenler, milletin gözüne baka baka ‘ben bu suçu işledim milletim beni affetsin, Allahım beni affetsin’ diyenler hep belli. Bunların hepsi siyasiydi. Şimdi de çıkıp ‘FETÖ’nün siyasi ayağı yok’ derseniz nasıl inandırıcı olacaksınız? Bu kadar şeyden sonra halk size inanır mı?” dedi.

 

SIZMADI, İKTİDAR YERLEŞTİRDİ

FETÖ’nün siyasi ayağının 2002 yılından sonra sızmadığını, bizzat siyasi iktidar tarafından yerleştirildiğini iddia eden Budak, “Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanının övgüleri ortada. Bin tane laf etmiş. ‘Fetullah Hoca Efendiye laf söyletmem’ demiş. Adalet Bakanı işte orada duruyor. Yargının başındaki adam. Bir yığın söylemi var. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı var, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı var. Bir yığın bakan var, bir yığın milletvekili var. Bunların hepsi sütten çıkmış ak kaşık mı? ‘Siyasi ayak’ 2002 yılından sonra sızmamıştır, siyasi iktidar tarafından yerleştirilmiştir. Bu kadar açıktır” diye konuştu.

 

ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMASIN

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 249 vatandaşın kanının yerde kalmaması için Fetullah Terör Örgütü’nün siyasi ayağının da ortaya çıkarılmasının şart olduğunu vurgulayan CHP’li Budak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ana Muhalefet Partisi olarak biz de bunun üzerine çalışıyoruz ve gereken bütün girişimlerde bulunuyoruz. AKP Hükümetine bu konudaki sorularımızı sormaya, halka anlatmaya, medyada bunu konuşmaya devam edeceğiz. Bu darbe girişiminin siyasi ayağı ortaya çıkmazsa 249 15 Temmuz şehidinin kanı yerde kalır. Biz onların kanlarının yerde kalmaması için ne gerekiyorsa onu yapacağız.” Kubilay ELDEMİRCİ

  

Editör: TE Bilisim