CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, 15 Temmuz darbe girişimi diğer darbeler gibi tarihimize kara bir leke olarak yazıldığını belirterek, “Bu hain darbe girişimi ile ilgili askeri ve siyasi asıl sorumluların ortaya çıkarılması, suçsuzların değil gerçek suçluların cezalandırılması milletimizin ortak talebidir” dedi.

 

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, demokrasinin, Cumhuriyet tarihi boyunca çeşitli dönemlerde gerçekleşen ya da gerçekleşmesi için çalışılan darbe ve darbe girişimleri sonucu ağır yara aldığını hatırlatarak, “15 Temmuz darbe girişimi de diğer darbeler gibi tarihimize kara bir leke olarak yazılmıştır” dedi.

 

DEMOKRASİMİZ YARA ALDI

CHP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdem şöyle konuştu: “Hepimizin özlemi ve dileği demokratik bir ortamda özgür ve kardeşçe yaşamaktır. Bunun sağlanması da ülkemizin askeri ve sivil darbelerden arındırılması ile mümkündür. Ülkemizde demokrasimiz, Cumhuriyet tarihi boyunca çeşitli dönemlerde gerçekleşen ya da gerçekleşmesi için çalışılan darbeler, darbe girişimleri sonucu ağır yara almıştır. Zarar görmüştür. 15 Temmuz darbe girişimi diğer darbeler gibi tarihimize kara bir leke olarak yazılmıştır. 15 Temmuz’u diğer darbelerden farklı kılan sivil halkımızın canı pahasına Atatürkçü, Cumhuriyetçi, demokrasiden yana olan güvenlik güçlerimizle birlikte darbe girişimine karşı koyması ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kararlı duruşudur. Bu onurlu karşı koyuş darbecilerin hain emellerine ulaşmasını engellemiş ve sonuç ülkemizin anayasal ve demokratik kazanımı olmuştur. Bu hain darbe girişimi ile ilgili askeri ve siyasi asıl sorumluların ortaya çıkarılması, suçsuzların değil gerçek suçluların cezalandırılması milletimizin ortak talebidir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu anlamda yapılacak her türlü çalışmaya destek olacağımızı, asıl suçluların bulunması ile ilgili mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.”

 

HAİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ

“Cumhuriyetin kurucu partisi, çok partili yaşama geçişin ve demokrasinin mimarı Cumhuriyet Halk Partisi bütün darbelerin karşısında olduğu gibi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti yıkmaya, demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik bu hain saldırının da karşısındayız ve net bir dille bir kez daha lanetliyoruz. Ülkemizde ayrışımın değil toplumsal barışın sağlanması çok önemli ve bir o kadar da değerlidir. Bunun yolu da demokrasinin, can ve mal güvenliğinin vazgeçilmez kuralı olan yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının sağlanması, hukuk düzeninin evrensel ilkeler uygulanarak yeniden tesis edilmesinden geçmektedir. Bu duygularla, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimizin Kuruluşundan bu yana vatanımızın birliği ve bütünlüğü için görev yaparken teröre kurban verdiğimiz şehitlerimizi, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı mücadele ederken şehit edilen güvenlik güçlerimizi ve sivil yurttaşlarımızı rahmetle anıyor, şehitlerimizin ve gazilerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyorum.” Haber Merkezi

 

 

Editör: TE Bilisim