Muratpaşa Belediye Meclisi, bugün saat 9.30’da Kırcami bölgesindeki 12743 ada 1 parsel için tek gündemle toplanıyor. Sözkonusu alanda alışveriş merkezi yapılmasının önünü kapatan 25 bin ve 5 bin ölçekli plan ve plan notları, Carrefoursa'nın açtığı davayla iptal olunurken. Bin ölçekli plana ve plan notlarına açılan bir dava bulunmuyor.


PLANLAR ASKIYA ÇIKMADI

Carrefoursa'nın alış veriş merkezi yapmayı planladığı Zeytinköy 12743 ada 1 parselin Kırcami planlamasında 25 bin ölçekte Merkezi Gelişim Koridoru olarak planlanması, 5 bin ölçekte de ticaret alanı, park alanı ve genel otopark alanı olması yargıya taşındı. Yargı, açılan davayı Antalya Büyükşehir Belediyesi aleyhine bozarken, 10 Temmuz 2017 günü yapılan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde mahkeme kararına ilişkin düzenleme oybirliği ile uygulandı. Henüz planlar askıya çıkmadan ve binlik plana ilişkin bir yargı kararı olmaması rağmen konunun olağanüstü mecliste gündeme gelmesi meslek odaları temsilcilerini şaşırttı.

 

AVM’LERİ ÖNÜ AÇILIYOR

Muratpaşa Belediye Meclisi, bugün tek gündemle olağanüstü toplanıyor. Gündemde Carrefoursa'nın alış veriş merkezi yapmayı planladığı Zeytinköy’deki parseline ilişkin planlama var. Kırcami plan notlarına T1 alanlarında minimum ifraz koşulu 2000 m2, maksimum 10.000 m2 belirlenmişti. Maksimum ifraz koşulunu üst ölçekli planlarda iptal edilmesi sonrası eğer uygulama imar planı notlarında da iptali sağlanırsa hem söz konusu parselde hem de bölgede AVM’lerin önü açılacak. Meclisin nasıl bir karar vereceği merak ediliyor. Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sözkonu yargı kararını temyiz ettiği öğrenildi.

 


TİCK’TE DE DEĞİŞİKLİK VAR

Yine yargı kararıyla üst ölçekte TİCK alanlarında da maksimum 7.500 ifraz koşulu kaldırıldı. Sadece özel eğitim ve özel sağlık tesisleri için maksimum ifraz koşulu kaldı. AVM için maksimum ifraz koşulu yok. Bu da büyük ticari alanların önünü açıyor. Konuya ilişkin bugün grupların nasıl karar vereceği merak konusu. Edinilen bilgiye göre madde İmar Komisyonu’na havale edilip ara verilip karara bağlanacak.

VAHİDE YANIK

 

 

 

Editör: TE Bilisim