CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlayan ve yarın İstanbul Maltepe’de sona erecek olan Adalet Yürüyüşü’nün tamamlanmasından sonra düzenlenecek ‘Adalet Mitingi’ne CHP Antalya İl Örgütü, kendi olanakları ile gidenlerin dışında 2 bin kişiyle katılıyor.


CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem,  bu akşam yaklaşık 50 otobüsle yola çıkacak kafilenin dışında kendi özel araçları, kara ve havayolu ile İstanbul’a gidecek partililer ve vatandaşlarla birlikte Antalya’nın İstanbul’a çıkarma ve gövde gösterisi yapacağını söyledi.

Dün akşama kadar İstanbul’a gitmek için 2 bin kişinin başvurduğunu, Muratpaşa ve Kepez İlçe örgütlerinin 10, Konyaaltı ilçe örgütünün İstanbul mitingine katılacaklar için 5 otobüs kaldıracağını söyleyen CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, diğer ilçe örgütlerinin de başvuru sayısına göre otobüs tahsis edeceklerini belirtti. Erdem, Antalya merkezinden hareketin bugün saat 20.00 olarak belirlendiğini, diğer ilçelerden gelen otobüslerle saat 21.00’de Kepez üzerindeki Keptur’da buluşarak konvoy halinde yola çıkılacağını sözlerine ekledi.

 

ENGEL ÇIKACAĞINı DÜŞÜNMÜYORUZ

Bazı çevreler tarafından İstanbul’a gidişlerinin, hatta Kepez’den çıkışlarına izin verilmeyeceği yönünde iddialar olduğunu, bu tür duyumların kendilerine de ulaştırıldığını söyleyen Erdem, “Böyle bir şeye ihtimal vermiyoruz. Seyahat özgürlüğümüz kısıtlanacağını, yolculuk sırasında herhangi bir nedenle zorluk çıkarılacağını, İstanbul’a gidişimiz ve girişimizin ve engelleneceğini düşünmüyoruz. Sadece adalet arayışı için yapılan bir yürüyüş ve sonrasında yarın saat 18.00’de İstanbul Maltepe’de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile yapılacak mitinge yönelik bir sıkıntının yaşanmayacağını umuyoruz” diye konuştu. (İbrahim AKKAYA)

Editör: TE Bilisim