Akdeniz  Üniversitesi mezuniyet töreninde yasa dışı pankart açtıkları için gözaltına alınan 6 öğrenci, yurtdışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

 

Antalya'da 9 Haziran'da Akdeniz Üniversitesi'ndeki mezuniyet töreninde açlık grevinin 93'üncü gününde 'Nuriye Gülmen ve Samih Özakça'ya özgürlük', 'A.A'ya göre bile mezunuz', 'Silivri ne tarafta mezun olduk da?' yazılı pankartları taşıyan İletişim fakültesi  öğrencilerinden Rıdvan Seven, Mehmet Alpsoy, Selimcan Alabay, Dilan Esen, Onur Durdağı ve Musa Badur, 3 gün sonra Terörle Mücadele ekiplerince evlerine yapılan operasyon sonucu gözaltına alındı.

 

Haklarında DHKP-C terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla soruşturma başlatılan öğrenciler, emniyetteki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki savunmalarından sonra 6 öğrenci, yurtdışına çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Avukatları ile birlikte adliyeden çıkan öğrencileri yakınlarıyla arkadaşları karşıladı. Avukat Tuncay Koç, gözaltına alınan öğrenciler arasında bütünlemeye kalanlar olduğunu da söyledi. Koç, gözaltında oldukları süre içinde bütünleme sınavına giremeyen bu öğrencilerin bir yıl kayıp ettiğini belirtti.(DHA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim