-Moskova’daki festivale İçişleri Bakanlığı’nın yurt dışı yasağı nedeniyle katılamayan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Atatürk Anıtı’nın açılış törenine de gidemedi.

 

-Gül, “Bin 300 tane il ve ilçe belediye başkanının yurt dışı çıkışı izne bağlanmış. Ama sistemde bir şey yok. Şimdi belediye başkanlığından istifa etsem dünyanın her yerine gidebiliyorum. Durum bu kadar komik” dedi.

 

+++++++++

 

 

Geçtiğimiz hafta Moskova’daki Büyük Türkiye Festivali’ne İçişleri Bakanlığı tarafından yurt dışı yasağı çıktığı için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile birlikte katılamayan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitme izni de çıkmadı.

Akdeniz GERÇEK’e konuşan Mustafa Gül, Kemer Belediyesi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kardeş şehir ilişkileri olan Lapta’ya armağan ettikleri Atatürk Anıtı açılışına yurtdışı yasağı nedeniyle katılamadığını söyledi.

 

BÜYÜKLERİMİZ BÖYLE UYGUN GÖRDÜ

Gül şöyle konuştu: “Benim için Lapta’daki Atatürk Anıtı’nın açılış törenine katılmak çok önemliydi.  Ama ne yapalım. Büyüklerimiz böyle uygun görmüş, saygı göstermek lazım. Çok fazla yapılabilecek bir şey yok.  Benim adıma açılışa eşim Neşe Gül ile CHP İlçe Başkanımız Erdem Cesur katıldı. Niye böyle bir kara alındı, nasıl yapıldı net bir bilgimiz yok.  Daha önce Moskova’daki yurt dışı fuarına da gidememiştik. Bu kez de Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki kardeş ilişkilerimizin devam ettiği Lapta şehrine armağan ettiğimiz Atatürk Anıtı’nın açılışına katılamadık.”

 

ÇOK KOMİK BİR ŞEY

Yurt dışı yasağının nedenini kendisinin de bilmediğini hatırlatan Gül, “Koskoca İçişleri Bakanımız böyle uygun görmüş, yapabileceğimiz bir şey yok. Zaten bu bir kişiye yönelik bir şey değil. Toplam bin 300 tane il ve ilçe belediye başkanının çıkışı bakanlığın iznine bağlanmış. Biz Antalya’dan 6 tane belediye müracaat etmişiz. CHP’lisi, AKP’lisi ve MHP’lisi var. 6 belediye başkanını da ret çıktı. Bu yasak nereye kadar devam eder bilemiyorum. Ama sistemde bir şey yok. Şimdi ben gitsem ‘belediye başkanlığından istifa ediyorum’ desem dünyanın her yerine gidebiliyorum. Yani durum bu kadar komik bir şey. Bu konudaki takdiri kamuoyuna bırakıyorum” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ
 

 

Editör: TE Bilisim