CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından Aydın Kanza Parkı’nda kurulan 'adalet çadırı' Antalya Valiliği'nce Olağanüstü Hal (OHAL) Kanunu gerekçe gösterilerek kaldırıldı. CHP'liler, bunun üzerine aynı parka minyatür bir çadır kurup nöbete devam etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı adalet yürüyüşüne Antalya İl Başkanlığı önceki akşam kent merkezi ve ilçelerde eş zamanlı çadır kurarak destek verdi. Önceki gün 21.00- 23.00 saatleri arasında kent merkezindeki Aydın Kanza Parkı içerisinde kurulan Adalet Çadırı’nda ilk nöbeti tutan CHP'liler, bugün yine aynı saatte parkta bir araya geldi. Ancak CHP'nin adalet çadırı Antalya Valiliği'nce OHAL gerekçe gösterilerek kaldırıldı.

Valilik kararının ardından CHP İl Gençlik Kolları tarafından bu kez park içerisine minyatür bir çadır kuruldu. Çadırın her iki tarafına 'adalet' yazılı dövizler asan CHP'liler, saat 23.00'e kadar nöbet tuttu. Partililerle adalet nöbeti tutan CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, minyatür çadırın bir sembol olarak park içerisinde duracağını, kaldırılmasını beklemediklerini söyledi. Başkanı Erdem, “OHAL nedeniyle Antalya Valiliği'nin talebidir. CHP olarak mağdur olmamıza rağmen talebi kabul ettik. Adaletin olmadığı yerde çadır da olmayacaktır. Sembolik de olsa mini çadırımızı buraya koyduk. Adalet sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.(DHA)

 

Editör: TE Bilisim