CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’ne katılan Antalya Büyükşehir belediyesi eski Başkanı CHP Antalya eski Milletvekili Beki Kumbul, “Adaletli, disiplinli, heyecanlı bir yürüyüş. Adalet yürüyüşünü önemiyorum, zamanlaması doğru, organizasyonu mükemmel, katılım harika, herkesin bu coşkuyu yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Yeniden katılmayı istiyorum” dedi.


Adalet Yürüyüşü’ne Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le birlikte katıldıklarını söyleyen Bekir Kumbul, “ Yürüyüşün Kahramankazan-Kızılcahamam bölümüne katıldım. Yağmurlu ancak coşkulu bir yürüyüştü. Organizasyon çok iyi, güvenlik güçleri yürüyüşün düzenli ve olaysız devam etmesi için olağanüstü bir çaba gösteriyor. Her yaştan insanın katıldığı Adalet Yürüyüşü’nde şarkılar, türküler,marşlar birlikte söyleniyor. Yürüyüş güzergahında vatandaşlar ilgi gösteriyor, destek veriyor, Trafik aksamıyor, kimse taşkınlık yapmıyor, ben çok büyük keyif aldım, heyecan duydum, yeniden katılmayı istiyorum” diye konuştu.

ADALET HERKESE LAZIM

Adalet yürüyüşünü önemsediğini, zamanlamasının da doğru olduğuna inandığını belirten Kumbul, "Adalet herkese lazım. Köylüye, çiftçiye, gazeteciye, iş adamına, öğrenciye ve öğretmene. Onun için herkese adalet diyoruz ve istiyoruz. Yürüyüşün siyasi bir yönü de yok. Ancak böyle bir yürüyüş gerekiyordu. Bıçağın kemiğe dayandığı nokta Enis Berberoğlu'nun tutuklanması oldu. Gözlüyoruz ki iktidar sıkıntıya girdi. Adalet Yürüyüşü toplumun tüm kesimlerinden destek alınca yapacakları da fazla bir şey kalmadı. Dileriz sonuna kadar olaysız, toplumu germeden devam eder. Türkiye’nin böyle bir yürüyüşe ihtiyacı vardı” dedi.. MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’in parti kurma girişimlerini değerlendiren Bekir Kumbul, “ Yeni parti kurmanın zorluğu ortada. 81 ilde örgütlenmek gerçekten zor. Mevcut bi partiyle mi yola devam edecek bunu da elbette kendisi karar verecek,. MHP tabanından destek alıyor ama bunun oranını bilmek mümkün değil. Meral Akşener, 16 Nisan referandumunda iyi bir potansiyel ortaya koydu. Hayır cephesinin etkili isimlerinden birisi oldu. İşi zor ama imkansız devam” dedi.. (İbrahim AKKAYA)

Editör: TE Bilisim