Önceki gün Antalya Valiliği tarafından Kaleiçi toplantısı düzenlendi.  Toplantıda Kaleiçi’nin yapısal başta olmak üzere tüm sorunları ele alındı. Kaleiçi Birliği Derneği Başkanı Lütfi Çakır, Kaleiçi’nin Antalya’nın göz bebeği ve misafir odası olduğunu belirterek, “Eğer toplantıda alınan kararlar uygulanırsa Kaleiçi adına yakışacak bir hale gelecek” dedi.


Kaleiçi Birliği Derneği Başkanı Lütfi Çakır önceki gün düzenlenen toplantıda ilk kez esnaf olarak umutlandıklarını belirtti. Çakır, “Kaleiçi Antalya’nın göz bebeği misafir odası. Eğer toplantıda alınan kararlar uygulanırsa Kaleiçi adına yakışacak bir hale gelecek” dedi. Toplantıya Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi Birliği Derneği Başkanı Lütfi Çakır, Tuzcular Mahalle Muhtarı Mehmet Erdoğan, Emniyet Yetkilileri, başta olmak üzere çok sayıda kentin ileri gelenleri katıldı.

 

TRAFİĞE KAPATILACAK               

Valilikte düzenlenen Kaleiçi Toplantısına Esnafın temsilcisi olarak katıldığını belirten Kaleiçi Birliği Derneği Başkanı Lütfi Çakır, toplantının çok güzel geçtiğini söyledi. İlk defa toplantı sonrasında Kaleiçi esnafı olarak ümitlendiklerini anlatan Çakır, “Öncelikle Valilikte yapılan toplantı bugüne kadar Kaleiçi toplantıları arasında en farklısıydı. Esnaf temsilcisi olarak katıldığım toplantıda son 2 yıldır esnafın dibe vurduğunu ve dayanacak gücünün kalmadığını söyledim. Turistlerin Kaleiçi’ne gelemediğini esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirdim. Kaleiçi 10 gün içerisinde yetiştirilebilirse tamamı ile trafiğe kapatılacak. Sadece Kaleiçi’nde yaşayanlar özel kartlarla Kaleiçi’ne araçla girebilecek. Kaleiçi’nde esnafa mal teminleri için girecek araçlarda belli saatlerde giriş yapabilecek. Bu bir rüya idi” dedi.

 

HER ÖNÜNE GELEN BAR AÇAMAYACAK

Toplantıda Kaleiçi’nde görüşülen diğer önemli konulara değinen Çakır, “Alınan karar sonrasında Kaleiçi’nde gece 12’den sonra gürültü yapanlara asla taviz verilmeyecek. Gece 12’den sonra gürültü oluşmaması için özel bir birim kurulacak. 3 kere gürültü cezası alan işyerlerinin ruhsatı otomatik olarak iptal edilecek. Alkol satışı yapılan barların sayısı korunacak bundan sonra bar açmak isteyenler hemen açamayacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaleiçi’nde yeni bir düzenleme getiriliyor. Çünkü bar sayısı yüzde 30’a geldi. Kaleiçi’nde 1 yılda bin 100 olay yaşanmış ve bu olaylar barlarda çıkan kavgalar sonrasında oldu’’dedi.

 

40 ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ

Çakır, Kaleiçi’nin güvenliğini sağlamak için Muratpaşa Belediyesi’nin 20, Büyükşehir Belediyesi’nin de 20 olmak üzere özel güvenlik çalıştıracağını emniyetinde daha yoğun güvenlik önlemlerinin alacağını ve bunlarında dönüşümlü çalışacağını söyledi.  Çakır, “Toplantılar devam edecek. İlk kez esnaf olarak ümitlendik. Kaleiçi Antalya’nın misafir odası olarak adlandırılıyor. Bu adına yakışacak. Değişimin başlangıcı olacak. Biz bu iradeyi Vali bey’de gördük’’dedi. DENİZ TOPKAYA

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim