MİT TIR’ları davasından yargılanan İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 hapis cezası çarptırılması ve tutuklanmasını protesto amacıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Güvenpark’ta ‘adalet’ yürüyüşünü başlattığı saatte CHP’liler Antalya İl Binası önünde toplandı. Bir basın açıklaması yapan İl Bilişim Sorumlusu Mustafa Köleoğlu, “Adaleti mumla aradığımız günlerdeyiz” dedi..

 

İl Başkanı Mustafa Erdem, il ve ilçe yöneticileri ile partililerin önceki Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşüne destek vermek için önceki gece saat 01.00’de 8 otobüs dolusu kafileyle Başkent Ankara’ya gittiklerini söyleyen CHP Antalya İl Bilişim Sorumlusu Mustafa Köleoğlu,” Bugün ortaya çıkan tablo, 20 Temmuz darbesinin sonucu oluşan tablodur. Asıl suçluların yargılanmadığı, masum insanların hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. Suç işleyenler yargı önüne dahi çıkmazken, yasal haklarını kullananlar baskı ve zülüm amacıyla cezalandırılmaktadır. Onların da yargılanacağı günler gelecektir. Enis Berberoğlu hepimizin bildiği, hepimizin tanıdığı, yıllarını medya ve medya özgürlüğü için harcayan birisi. Şimdi hiçbir veri ve hiçbir delil olmaksızın 25 yıla mahkûm ediliyor. Hangi anlayışla, hangi hukukla? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklardır” dedi.

ADALET DÜNYANIN EN SOYLU KAVRAMIDIR

Mustafa Köleoğlu, partililerin alkış ve sloganlarla tutuklamayı protesto ettikleri CHP İl Binası önündeki basın açıklanmasında şunları söyledi :  “Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz yıllarımızı demokrasi için harcadık, adalet için harcadık. Bu ülkede adalet istiyoruz, demokrasi istiyoruz, düşünce özgürlüğü istiyoruz. 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti yok ettiler, demokrasiyi yok ettiler. Sivil darbeye hayır diyoruz. Dünyanın en soylu kavramıdır adalet. Adaletin olmadığı bir ülke mi olur? Adaletin olmadığı bir devlet mi olur? Adaletin olmadığı bir halk mı olur? Devletin temeline dinamit koyuyorlar, devletin, adaletin temeline dinamit koyuyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi, teslim olmaz, boyun eğmez. Bu güne kadar Cumhuriyet ve demokrasi için sürdürdüğümüz direniş aynı inanç ve kararlılıkla sürecektir. Bu ülkeye demokrasi gelinceye kadar, adalet gelinceye kadar sürecek olan yürüyüşümüze,  bugün güven parkta, Adalet çığlığımızla, tek yürek olarak başlıyoruz.”(Haber Merkezi)

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim