Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Beachpark için 6 Temmuz’da, beachparktan başlayıp limana kadar olan Konyaaltı sahili için ise 13 Temmuz’da yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkıyor. Minicity’nin bulunduğu alana ilişkin ihalenin ise ne zaman olacağı henüz bilinmiyor.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldır düzenli bir plaj hizmeti sunulamayan, iki kez yap-işlet-devret usulüyle ihalesi edilen ama talipli çıkmayan Konyaaltı sahili için ayrı ayrı ihaleye çıkıyor. 29 Yıllığına yap-işlet-devret modeliyle yapılacak ihalede ilk olarak beachpark ihale edilecek. Avan proje kapsamında yer alan ünitelerin yapımı ve çevre düzenlemesi  29 yıl süre işletilmesi ve süre sonunda bedelsiz olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi şartıyla ihale edilecek. Yaklaşık 43 milyonluk yatırım bedeli olan ihalede, işletme bedeli de yıllık 4.4 milyon TL+KDV olacak. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile yapılacak ihale 6 Temmuz saat 14.00’te Encümen toplantı salonunda olacak.

SAHİL 13 TEMMUZ’DA

Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı sahili için yapacağı ihale ise 13 Temmuz’da Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen salonunda saat 14.00’te. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, bir süre önce “Konyaaltı Sahil Projesi’ni üçe böleceğiz” açıklaması yapmıştı. Büyükşehir’in ihale ilanına göre ‘Boğaçayı’nın doğusu ile Beach Park girişi arasındaki alan için 29 yılığına yap-işlet –devlet modeliyle ihaleye çıkılıyor. İhalenin artırıma esas yıllık işletme bedeli 2 milyon 97 bin TL+KDV olarak

Konyaaltı’nda Minicity’nin bulunduğu alana ilişkin üçüncü ihalenin ne zaman yapılacağı bilinmezken, Başkan Türel, son meclis toplantısında ihalelere talipli çıkmaması halinde “Yatırımcı çıkmaz ise buranın inşaatını Ekim ayı Kasım ayı gibi başlamayı planlıyoruz” demişti.

İhale dokümanı Antalya Büyükşehir Belediyesi, Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’ndan bin TL bedel karşılığında temin edilebilir.

 

Editör: TE Bilisim