CHP’nin Antalya, İstanbul, Adana ve Sakarya Gençlik Kolları İl Başkanları, çevreci Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu çiftinin katledildikleri Finike’deki yayla evinin bahçesine barışı simgeleyen zeytin ağaçları dikti.  

 

Antalya Gençlik Kolları İl Başkanı Başkanı Musa Gül, CHP Adana Gençlik Kolları İl Başkanı Alaattin Solmaz, CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanı Kenan Otlu, CHP Sakarya Gençlik Kolları İl Başkanı İsmethan Tontul ve Antalya Barosu Saymanı avukat Lider Tanrıkulu; çevrenin korunması için mücadelesiyle tanınan Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu çiftinin katledildikleri Finike’deki yayla evinin bahçesine barışı simgeleyen zeytin ağaçları dikti.

 

GÜL‘DEN İLK DURUŞMAYA DAVET

CHP Antalya Gençlik Kolları İl Başkanı Başkanı Musa Gül, yaptığı açıklamada zeytin ağaçlarını hayatlarını doğaya adayan Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu çiftinin adı ve anasına diktiklerini belirterek, “Ali abi bir çevre aktivisti ve doğa aşığı bir insandı. Bizler de CHP Gençlik Örgütleri olarak dünya çevre günü kapsamında, Ali Abi’yi unutmamak adına dünyada barışı simgeleyen zeytin ağaçlarını evinin bahçesine dikmeye karar verdik. Bu şekilde onun mücadelesini daha da büyütelim istedik. Bu yüzden buradayız. Tüm CHP’lileri Elmalı’daki ilk duruşmaya davet ediyoruz” dedi.

 

BU BİR İNSANLIK DAVASI

Antalya Barosu Saymanı avukat Lider Tanrıkulu da Büyüknohutçu çiftinin davasının insanlık davası olduğunu iddia etti. Tanrıkulu, şöyle konuştu: “Bu bireysel bir dava değil. Bu insanlar çevreyi savundukları için organize bir şekilde katledildiler. Bunun böyle olduğu itiraflarla da ortaya çıktı. Bizlerde elimizden geldiğince Türkiye’nin 4 bir yanına taşıyacağız” dedi. CHP’nin İstanbul, Adana ve Sakarya Gençlik Kolları ilçe başkanları da yaptıkları açıklamada, davanın takipçisi olacakların kaydettiler. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim