Antalya Otobüsçüler Odası seçimlerinde aday olacağını açıklayan AKP Muratpaşa İlçe Yönetici Salih Sarıgül’ün, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile Antalya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran’ın Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmasına dün devam edildi. Dava bilirkişi raporlarının incelenmesi, bilirkişiler yönünden ayrıntılı rapor haline getirilmesi talebi ile 28 Ağustos saat 09.00’a tarihine ertelenirken tutuklu bulunan sanık Mutlu Bayır’ın da tutukluluk halinin devamına karar verildi.

28 AĞUSTOS’TA GÖRÜLECEK

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanlık yarışına katılan AKP Muratpaşa İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sarıgül’ün Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile Antalya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran’ın da aralarında olduğu soruşturma kapsamında Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. 2015/290 Esas sayılı, 10 kişi hakkında yolsuzluk ve zimmetin de yer aldığı çeşitli suçlamaların söz konusu olan davada sanıkların avukatları aracığıyla bilirkişi raporuna itiraz ettiği görüldü.

Davada aynı bilirkişiler yönünden ayrıntılı ve gerekçeli ek rapor istenilmesine, Sanık Mutlu Bayır’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma 28 Ağustos saat 09.00’da ertelendi.

BİLİRKİŞİ RAPORUNU REDDETTİLER             

Dün 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanıkların avukatları katıldı. Tutuklu bulunan Mutlu Bayır bilirkişi raporunun kendisine ulaşmadığını ve okumadığını belirterek, ’’Avukatım gelecekti ama kendisiyle irtibat kuramadım’’ dedi. Sanıklardan Eyüp Sabri Kıldıran, Celal Yıldırım bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirtti. Sanık Adlıhan Dere’nin avukatı Ayşegül Çelebi sanıkların hangi tarihlerde görevli olduklarının belirtilmediğini, uygun görülürse de farklı bir bilirkişiye tevdii ile yeniden rapor aldırılmasını talep ettiklerini söyledi. Esnaf ve Kefalet Kooperatifi vekili Av. Remziye Kartal Rossentbal da bilirkişi raporuna itirazlarının olmadığını iletti.

 

KUTU KUTU.. KUTU KUTU.. KUTU KUTU.. KUTU KUTU..

10 SANIK YARGILANIYOR

Dün gazetemizin de gündeme taşıdığı gibi SS Antalya Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yöneticileri hakkında kooperatif Denetim Kurulu’nun yaptığı usulsüz ve yolsuzluk suçlamaları konusunda kooperatifin bağlı olduğu merkez birliğin yanında Kaçaklık Organize Müdürlüğü tarafından da bir soruşturma başlatılmıştı. Halen devam kamu davasında SS Antalya Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkan ve yönetim kurulu ile kooperatif müdürünün ve kooperatifle çalışan banka memurunun içinde olduğu 1’i tutuklu, 10 sanık yargılanıyor.

DENİZ TOPKAYA

 

Editör: TE Bilisim