Antalya Otobüsçüler Odası seçimlerinde aday olacağını açıklayan AKP’li yönetici Salih Sarıgül’ün, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile Antalya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran’ın Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı ortaya çıktı.


10 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanlık yarışına katılan AKP Muratpaşa İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sarıgül’ün Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile Antalya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran’ın da aralarında olduğu soruşturma kapsamında Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı ortaya çıktı. 2015/290 Esas sayılı dava dosyasına göre toplam 10 kişi hakkında yolsuzluk ve zimmetin de yer aldığı çeşitli suçlamalar söz konusu.

BAŞKAN DERE İTİRAZ EDECEK

Konuya ilişkin görüşüne başvurduğumuz Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, böyle bir davanın olduğunu ancak kendisiyle ilgili bilirkişi raporunda görev süresi dışında da tespitlere yer verildiği için rapora itiraz edeceğini ifade etti. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Yarın (bugün) duruşma var. Duruşmada avukatlarım kanalıyla rapora itiraz edeceğim. Diğer arkadaşları bilmiyorum. Ancak benim 2012 yılı Ocak ayında görevim bitti” dedi.

+++++++++++++

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanlığı’na adaylığını açıklayan AKP Muratpaşa İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sarıgül’ün Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile Antalya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran’ın da aralarında olduğu soruşturma kapsamında Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı ortaya çıktı

10 SANIKLI KAMU DAVASI

Edinilen bilgiye göre SS Antalya Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yöneticileri hakkında kooperatif Denetim Kurulu’nun yaptığı usulsüz ve yolsuzluk suçlamaları konusunda kooperatifin bağlı olduğu merkez birliğin yanında Kaçaklık Organize Müdürlüğü tarafından da bir soruşturma başlatıldı. Halen devam kamu davasında SS Antalya Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkan ve yönetim kurulu ile kooperatif müdürünün ve kooperatifle çalışan banka memurunun içinde olduğu 10 sanık yargılanıyor.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDE 13 AYRI TESPİT

Akdeniz Gerçek’in ulaştığı belgelere göre bilirkişi heyeti raporunu tamamlayıp 7 Mart 2017’de Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştırılmak üzere Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. Rapor 14 Mart 2017’de de Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 2015/290 esas sayılı dava dosyası kayıtlarına girdi. Buna göre 5 kişilik bilirkişi heyeti raporunda kooperatifin 46 üyesinin haberi olmadan kredi kullandırıldığı, 1.7 milyonluk kredinin geri ödemesinin yapılmadığı ve kooperatif takibinde olduğu, kredi kullanan üyelerin almış olduğu kredileri elden alan kooperatif başkanı Mutlu Bayır ve müdür Emel Kıldıran’ın üye hesaplarına geçmediği, müdür Emel Kıldıran’ın yönetim ve denetim kurulu üyelerinin maaşlarını ödemeyip zimmetinde tuttuğu, bunlar olurken de yönetimin görevini layığıyla yapmadığı, kooperatifin gayrimenkullerinin satışlarında kooperatifin zarara uğratıldığı belirtildi. Raporda 13 ayrı tespit yapıldı.

2009-2013 Yıllarını kapsayan iddialara ilişkin davada sanıklar şöyle; Adlıhan Dere, Emel Kıldıran, Şahin Aba, Mutlu Bayır, Atilla Koçak, Atilla İzmirli, Eyüp Sabri Kıldıran, Salih Sarıgül, Celal Yıldırım, Derya Özler.

HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim