Pazar akşamı Antalya Stadyumu’nda oynanan ve Göztepe’nin Eskişehirspor’u penaltı atışları sonucunda yenerek Süper Lige yükseldiği 1.Lig Play-Off maçının Antalya’ya faturası çok ağır oldu. Stadyum iki takım taraftarlarının attığı meşale ve patlayıcı maddeler nedeniyle büyük zarar görürken, bu maddelerin stadyuma nasıl sokulduğunun araştırılması için soruşturma başlatıldı. Olaylarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’nca müfettişler görevlendirirken, maçla ilgili kamu kurum ve kuruluşları da soruşturmaya dahil edildi.

 

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, stadyumda çim saha ve tartan pistin zarar gördüğü, 5 bini aşkın koltuğun kırıldığını belirterek, maç öncesi, maç sırasında ve maç sonunda yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi. Göztepe-Eskişehirspor maçında final heyecanından çok yaşanan olaylar öne çıktı. Başlama vuruşuyla birlikte Göztepe taraftarlarının sahaya attıkları meşaleler, yanıcı ve yaralayıcı maddeler nedeniyle hakem Ali Palabıyık maçı durdurmuş, daha sonra da Eskişehirsporlu taraftarların meşale ve yanıcı, yakıcı, yaralayıcı madde yağmuru başlamıştı. İlk ve ikinci devrede sahaya atılan maddeler nedeniyle karşılaşmaya 17 dakika ilave edilirken, olaylarda çok sayıda taraftar, basın mensupları ve güvenlik görevlileri yaralanmıştı. Süper Lige yükselmenin sevincini abartan Göztepeli taraftarların Antalya Stadyumu içerisinde ve Meltem Mahallesi’nde işyerleri ile sitelerin bahçelerine zarar verip, tuvalet ihtiyaçlarını açık havada karşıladıklar, çevrede bulunan insanları da taciz ettiler.

Pazar akşamı yaşanan olayların güvenlik önlemlerinin yetersiz olmasından kaynaklandığı, bu nedenle maçın ikinci yarısının başında jandarmadan yardım istendiği de gözlenmişti. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nu talimatıyla soruşturma başlatıldı. Vali Karaloğlu, maçta meşale, maytap ve diğer maddelerin Antalya Stadyumu’na nasıl sokulduğunun belirlenmesini istedi. Olaylarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı müfettişler görevlendirirken, maçla ilgili kamu kurum ve kuruluşları da soruşturmaya dahil edildi.

EMNİYETTEN RÖTARLI AÇIKLAMA

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Antalya Stadyumu’nda yaşanan ve Türkiye’nin gündemini oluşturan olayla ilgili olarak dün akşam saatlerinde açıklama yapılacağını duyurdu. Emniyetten saat 17.00’da basın kuruluşlarına gönderilen bilgi notunda şöyle denildi : “04.06.2017 tarihinde ilimizde oynanan Eskişehirspor-Göztepe A.Ş. futbol maçında alınan güvenlik tedbirleri ile ilgili İl Emniyet Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya, bugün(dün) saat: 18.00'da Uncalı Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda basın toplantısı yapacaktır, toplantıda taraftarlardan ele geçirilen malzemelerde teşhir edilecektir” (Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim