Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen  'Antalya Bilim Festivali', Cam Piramit'te düzenlenen törenle açıldı. Festival 29 Nisana kadar devam edecek.

Antalya Bilim Festivali’nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve festivale destek veren kurumların yöneticileri katıldı.

 

40 BİN KATILIMCI BEKLİYORUZ

Bilim Festivali’nin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  "20 yıl önce bir bina yapmak büyük bir meseleydi. Bugün sadece Büyükşehir olarak çok sayıda projeye imza atıyoruz. Yatırımlar art arda devam ediyor. En büyük rakibimiz zaman, 3- 4 yılda 10 yıllık iş yapıyoruz. Benim Antalya'nın geleceğine borcum var. Dev adımlarla muhasır medeniyet seviyesine geçmemiz lazım. Geleciğin Aziz Sancarları inşallah buralardan yetişecek. Geçen yıl 32 bin kişi festivalimizi ziyaret etmişti. Bu yıl 40 bin ziyaretçi bekliyoruz. İnşallah gelecek yıllarda 1 milyon katılımcıyı Antalya'da ağırlayacağız. Topraklarımız bilim ve teknoloji ile büyümeye devam edecektir. Gençlerin görevi ise okumak, keşfetmek, bilimin ışığından aydınlanmak ve aydınlatmaktır" diye konuştu.

 

GÜNEŞ ANTALYA’DA DOĞABİLİR

Festivalde standı yer alan Memorial Hastanesi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ise dünyada söz sahibi olmak isteniyorsa bilimin çocuklara aşılanması gerektiğini belirterek, “Bu festivalde öyle bir heyecan yumağıyla karşı karşıyım ki hücrelerim titriyor. Güneşi Antalya'da doğurabileceğimizi düşünüyorum. Antalya örnek bir kent ama bu bilimsiz olmaz" dedi. Konuşmaların ardından Bilim Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi.

 

FESTİVALDE NELER VAR?

Akdeniz Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu, TUBİTAK Ulusal Gözlem Evi, TÜRKSAT, Antalya Üniversitesi, Kızılay, ATSO Kültür Sanat, Miio Onkoloji gibi kuruluşlar ilgi çekici stantları ile festivalde yer alıyor. Festivalde yaşam bilimleri, mühendislik, sosyal bilimler ve temel bilimler alanlarında eğlenceli bilim istasyonları, proje sergileri yer alıyor. Festival 29 Nisan akşamına kadar devam edecek.  ADNAN YILDIRIM

Editör: TE Bilisim