Türk İş Antalya Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, hükümet ile görüşmelerde yüzde 18 zam talep edeceklerini, bunun yanında ücret dengesizliğinin de giderilmesini dile getireceklerini söyledi.

 Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk İş) Antalya Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, kamuda çalışan 160 bin işçi ile ilgili olarak hükümet ile görüşmelerinde yüzde 18 zam talep edeceklerini söyledi. Hükümet ve sendika temsilcileri bir araya gelerek tekliflerini sunacaklarını belirten Ünal,  “Türk İş olarak yüzde 18 zam isteyeceğiz. Zammın yanında sosyal haklardan dolayı kayıplarımız var. Dengeleme ücreti geçen sene 500 TL verilmişti. Bu sene dengeleme ücretlerinin artmasını istiyoruz. Yemek paralarının artmasını istiyoruz” dedi.

 

ÜCRET DENGESİZLİĞİ VAR

Ünal, iş kollarında dengesizlikler olduğunu da vurgulayarak, “Görüşmelere katılan devlet adına TÜHİS ve Kamu İş’in yaptığı sözleşmelerde bile ücret dengesizliği var. Biz ücret dengesizliğinin giderilmesini istiyoruz. Ayrıca 5 ay 29 gün çalışan işçiler var. Bunların sorunları da giderilmeli. Taşeron ve geçici işçilere ek olarak kadın ve çocuk işçilerle ilgili devam eden sorunların vakit geçirmeden çözülmeli” diye konuştu.  DENİZ TOPKAYA

 

Editör: TE Bilisim