Türkiye'de reçel denildiğinde akla gelen ilk şehir olan Antalya'da 30 yılı aşkındır üretim yapan Antalya Reçelcisi, '0 Şeker 7 Meyve' sloganıyla kentin trafik kodu olan '07' adıyla yeni markasını tanıttı.

'Antalya Reçelcisi ve Antalya Reçelleri' '0 Şeker 7 Meyve' sloganıyla kentin trafik kodu '07' adıyla ürettiği yeni reçel markasını tanıttı. '0 Şeker 7 Meyve' sloganıyla üretilen 07 Reçeli, 'narenciye' ve 'ulusal' olarak iki kategoride üretiliyor. Narenciye kategorisi, 'turunç, bergamot, greyfurt, limon, portakal, mandalina ve kamkat'tan, 'ulusal' kategoride ise 'çilek, vişne, ahududu, böğürtlen, karadut, nar ve kiraz' bulunuyor.

 

REÇELCİLİĞE 40 YILIMI VERDİM

ABD, Almanya, Polonya ve Katar başta olmak üzere pek çok ülkeye reçel ihraç ettiklerini belirten Ansu Gıda, Antalya Reçelcisi ve Antalya Reçelleri Markaları Yönetim Kurulu Başkanı Numan Kocaacar, Antalya'nın en eski reçel üretim firmalarından birisi olduklarını söyledi. Numan Kocaacar, "Reçelciliğe 40 yılımı verdim. 30 yıldır da aynı adreste üretim yapıyoruz. 36 çeşit reçel, 12 çeşit marmelat üretimimiz mevcut. Reçel çeşidimiz 07 reçeli ile 37'ye yükseldi. Antalya'nın plakasını markalaştırmak istedik. Fakat asıl amacımız bu reçelin '0' şeker ve 7 çeşit meyveden oluştuğuna vurgu yapmak" dedi.

 

REÇELİMİZİN TADINA BAKAN..

Antalya Reçelcisi olarak yıllık 500 ton reçel ürettiklerinin altını çizen Kocaacar, "Hedefimiz ilk edapta 10 ton '07' reçeli üreterek iç ve dış pazarda satışını sağlamak. Reçelimizin tadına bakan kilometrelerce uzaklıktan aynı reçelleri talep ediyor. 07 reçeli özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerden arayan müşterilerimize kargo yoluyla gönderiliyor. Hediyelik reçel alanlara ise istemeseler bile biz yanlarına ücretsiz 07 reçelini veriyoruz. Amacımız markayı tanıtmak" diye konuştu. Reçellerin fiyatları ise gramajına ve içeriğine göre değişiyor. Ortalama 350 ile 700 gram reçeller, 11 ile 40 lira arasında satılıyor. Kilo olarak reçel almak isteyenler ise özel sipariş verebiliyor. DHA

 

Editör: TE Bilisim