Muratpaşa Belediyesi’nde Şubat ayında yapılan ihalesi iptal edilen Ermenek Mahallesi taşınmazları için dün düzenlenen ihale de yaşanan gerilim nedeniyle iptal edildi. Hak sahipleri dışında ihaleye girecek olanlar olmasına tepki gösteren Ermenekliler’e polis ve zabıta müdahale etti. İhale komisyonu da ihaleyi iptal ettiğini açıkladı.

Muratpaşa Belediyesi’nce dün Ermenek’teki 198 taşınmazın satılması için ihale gerçekleştirildi. Değirmenönü Kültür Merkezi’nde açık teklif ihale usulü gerçekleştirilen ihalede gerginlik yaşandı. Ermenek Mahallesi sakinleri ihaleye mahalleden olmayanların katılmasına izin vermeyeceklerini belirterek tepki gösterdi. Tepkinin arbedeye dönüşmesi nedeniyle ihale, ihale komisyonu tarafından iptal edildi.

 

POLİS İLE VATANDAŞ ARASINDA GERİLİM

Değirmenönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan ihale için Ermenek Mahalle sakinleri sabahın erken saatlerinde kültür merkezinin önüne geldi. Açık teklif usulü ile yapılmak istenen ihaleye yabancı katılımcıların da katılacak olması nedeni ile Ermenek Mahallesi sakinleri tepki gösterdi. İhaleye mahalle dışından katılmak isteyen katılımcıların ihaleye katılmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Tepkinin arbedeye dönüşmesi nedeni ile polis, belediye zabıta ekipleri ve vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Gerginliğin devam etmesi üzerine ihale komisyonu, güvenlik gerekçesiyle ihaleyi iptal ettiğini açıkladı. 

 

ÖFKELİ VATANDAŞ BELEDİYEYE GİTTİ

İhale iptalinin ardından dağılan kalabalık grup, Muratpaşa Belediyesi önüne giderek, belediye başkanı Ümit Uysal ile görüşmek için beklemeye başladı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Muratpaşa Belediyesi önünde vatandaşlar Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile görüşmek için beklemeye başladı. Bir süre belediye önünde bekleyen öfkeli vatandaş Başkan Ümit Uysal ile görüşemeyince  olaysız bir şekilde dağıldı.  

 

VATANDAŞLARI SOKAĞA MI ATALIM?

Ermenek Mahalle Muhtarı Hüseyin Elmalı, ‘’20 bin nüfusu olan Ermenek Mahallesi’nde ben de dahil olmak üzere bin 200 kişi mülkiyet sorunu yaşıyor. 198 İhaleye girecek olan hak sahibi var, dışarıdan da 160 kişi ihaleye girecekmiş. Şimdi bu vatandaşları sokağa mı atalım? Öncelik tanınmıyor. Hepsi ev,  çocuk sahibi. Beni de tehdit ediyorlar. Bugün 198 kişi sokağa atılacaksa beni de atsınlar” dedi.

DENİZ TOPKAYA 

Editör: TE Bilisim