16 Nisan referandumunda Antalya’da sandıklardan yüzde 59.1 ‘hayır’ oyu çıkması AKP’lilerin sinirlerini gerdi. İddiaya göre yüzde 54.34 ‘hayır’, yüzde 45.66 ‘evet’ oyunun kullanıldığı Demre’de AKP İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve Büyükşehir Koordinatörü Veli Sertbaş arasında başlayan tekmeli tokatlı, yumruklu referandum kavgası sokağa taştı.

TOPÇU KÜFRETTİ, ADAMLARI LİNÇ ETTİ

Demre’de sandıklardan ‘Hayır’ çıkması AKP İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve Büyükşehir Koordinatörü Veli Sertbaş arasında kavga çıkardı. Kavga sokakta da sürdü. Başkan Topçu, meydanda selam veren AKP’nin 21. Dönem İl Genel Meclis Üyesi Sadık Bayraktaroğlu’na küfrederken, adamları da Bayraktaroğlu’nun oğlu Hüseyin Yılmaz’ı  hastanelik etti. Sadık Bayraktaroğlu’nun oğlu dün hastaneden taburcu edildi. Olayın yargıya yansımaması için çok sayıda kişinin devreye girdiği bildiriliyor.


 

Edinilen bilgilere göre, Demre’de ve Antalya’da günün konusu olan tekmeli tokatlı kavga referandum sonuçlarının değerlendirildiği AKP Demre İlçe binasında başladı. AKP Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı, binayı dolduran vatandaşlara, “Burası çok kalabalık oldu, lütfen dışarı çıkalım” dedi. Bu sırada AKP’li Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, araları iyi olmayan Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş’a “Sen de dışarı çık” diye bağırdı. Koordinatör Sertbaş’ın itiraz etmesi üzerine iddialara göre Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Sertbaş’a tekme tokat ve yumrukla saldırdı, saldırıya Başkan Topçu’nun yakınlarından Bekir Kaya da katıldı. Tekmeli, tokatlı, yumruklu kavgaya Koordinatör Veli Sertbaş’la sorun yaşadığı bilinen AKP Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı, müdahale etmediği gibi Topçu’yu destekleyen davranış sergilemesi üzerine AKP Demre İlçe binasında başlayan kavga sokakta devam etti.

BAŞKAN’IN ADAMLARI GENCİ LİNÇ ETTİ

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ile Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Veli Sertbaş arasında sokağa taşınan kavga giderek büyüdü. Dışarda da Başkan Topçu,  21. Dönem Antalya İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Sadık Bayraktaroğlu ile çatıştı. Referandumda ‘hayır için çalıştığını’ iddia ettiği Bayraktaroğlu’na küfreden ve saldıran Belediye Başkanı Süleyman Topçu’ya Bayraktaroğlu’nun oğlu Avni karşılık verdi. İddialara göre kavga sırasında Başkan Topçu, yere düştü. Bunu gören Topçu’nun yakınları ve adamları hem Sadık Bayraktaroğlu’na hem de Hüseyin Yılmaz Bayraktaroğlu’na saldırdı. Yaklaşık 20 kişi Avni Bayraktaroğlu’nu hastanelik edene kadar dövdü. Gece hastaneye kaldırılan ve Antalya’ya sevk edilen Avni Bayraktaroğlu, dün taburcu edildi.

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Veli Sertbaş’ın kendisine yapılan saldırı nedeniyle AKP Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı ve Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu’yu AKP İl Başkanlığı’na şikayet etti.

Deniz TOPKAYA

 

 

 

Editör: TE Bilisim