Kesin olmayan sonuçlara göre Antalya’da yaklaşık yüzde 60’la hayır önde çıkarken, AKP Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, “Evet millet kazandı, Antalya kazandı, Türkiye kazandı” diyerek, vatandaşları ‘milli irade’ konvoyuna davet etti. Antalya’da ‘Evet’ çıkaramayan AKP’lilerin havai fişekli kutlamaları garip karşılanırken, bakan ve belediye başkanları ile milletvekillerinin yüzlerindeki gerginlik dikkatlerden kaçmadı.


Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kesin olmayan sonuçlara göre Türkiye’de yaklaşık yüzde 51’le Anayasa referandumundan ‘Evet’ çıktı. Antalya’da ise Türkiye’nin aksine yüzde 60’larda bur oranla ‘Hayır’ önde çıktı. Ancak AKP Antalya İl Başkanlığı sonuçları havai fişekle kutladı, hatta ‘milli irade’ konvoyu yaptı, mehteran marşları çaldı.

 AKP’DEN ZOR KUTLAMA  

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in büyük bir mücadele verdiği ve kendilerini ortaya koyduğu referandumdan ‘Hayır’ çıkması CHP’lileri sevindirmedi. Türkiye genelindeki tablo nedeniyle kutlama ya da konvoy yapmayan CHP’lilerin aksine, AKP’liler kaybettikleri Antalya’da kutlama yaptı. AKP’li milletvekillerinin de katıldığı kutlamalar partinin önünde yapıldı. Ayrıca konvoy yapıldı ve mehteran marşı çalındı.

Kutlamada Bakan Çavuşoğlu’nun ve Menderes Türel’in oldukça gergin olduğu dikkatlerden kaçmadı. Murtapaşa’da yüzde 65, Kepez’de yüzde 55 oranında hayır çıktığı öğrenildi.

SONGÜL BAŞKAYA

 

Editör: TE Bilisim