Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in toplu taşıma aralarında ’siyaset’ yapılmaması uyarısının ardından Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan da otobüste siyaset yapan 65 yaş üzeri kişilerin kartlarının hemen iptal edileceğini duyurdu

 

-Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, facebook hesabından yaptığı paylaşımda otobüste siyaset yapan 65 yaş üzeri kişilerin kartlarının hemen iptal edileceğini yazdı.

-Arslan’ın paylaşımına Antalya Yeni Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Tüzün’den yanıt gecikmedi: “Bizler kimsenin hür iradesine karışamayız. Arslan, çok ayıp etmiş.”

 

-------------

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan’ın kişisel facebook hesabından yaptığı paylaşımda özellikle otobüste siyaset yapan 65 yaş üzeri kişilerin kartlarının hemen iptal edileceğini yazması büyük tepki çekti.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İLE KARTLAR İPTAL EDİLECEK

Arslan’ın “Değerli şoför esnafı arkadaşlar” diye başlayan paylaşımı şöyle: “Araçlarınıza daha önce indirimli ve ücretsiz kart sahibinin kartını hak sahibi olmayan kişilerin kullandığını tespit ederek iptalin sağladığınız şekli ile 65 yaş ücretsiz hak sahibinin kartını, hak sahibi olmayan kişiler tarafından kullanılarak araç içinde siyaset yaptığı tespit edilmiş olup bu gibi olaylarda hemen ulaşım çağrı merkezine bilgi veriniz o kartın iptal edilmesini sağlayınız. Bu tarz kişileri temizlememiz gerekmektedir. Sizler bizlere bildireceksiniz, bizler gereğini yapacağız. Siyaset yapan 65 yaş üzeri kişilerle ilgili ulaşım çağrı merkezine bilgi verelim, kamera görüntüleri ile hemen kartlar iptal edilecektir.”

“ARSLAN’I KINIYORUM”

Arslan’ın yaptığı bu açıklamaya Antalya Yeni Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Tüzün çok sert yanıt verdi. Arslan’ın açıklamasını çok ayıpladığını kaydeden Tüzün, “Bizler kimsenin hür iradesine karışamayız. İnsanlar toplu ulaşım aracında kimseye rahatsız etmedikten sonra her türlü şeyi konuşabilirler. Biz kimsenin özgürlüğünü kısıtlayamayız. Sayın başkan bu açıklamayı yapmışsa gerçekten çok ayıp etmiş. Bu hem Büyükşehir Belediyesi yönetimine hem de oda yönetimine yakışmaz. Arslan’ın açıklaması çok yanlış bir açıklama, kendisini kınıyorum” dedi.

TÜREL DE ‘ SİZİ GÖZETLİYORUZ’ DİYE ESNAFI TEHDİT ETMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de bundan bir süre önce ulaşım esnafına verilen seminerde yaptığı toplantıda kendi özel İpad’inden her arabayı izlediğini belirtmiş ve  “Plakasına bastım mı, biri sizi gözetliyor yani haberiniz olsun. Aynı zamanda şoförün konuşmalarını da duyuyorum. Şimdi başkan diyor ki, telefon sistemi kuracağım. Onu da kurarsa anında şoförlere kardeş siyaset yapıyorsun yapma diyeceğim. Şuanda biliyorum yani kimin ne konuştuğunu da duyuyorum. Her şeyi de takip ediyorum. Neden? Sistem düzenli yürüsün diye arkadaşlar. Yoksa sizi takip edecek kadar boş vaktim yok. Boş vaktimde bakıyorum. Ne oluyor ne bitiyor, arabanın içinde. Acaba vatandaş memnun mu?” açıklamasında bulunmuştu. Adnan YILDIRIM

 

Editör: TE Bilisim