CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, halkın 16 Nisan’da laik ve parlamenter sisteme sahip çıkacağını iddia etti. Erdem CHP’nin en büyük eserinin AKP’nin bugün yıkmaya çalıştığı laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetidir” dedi.


CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya mitinginde yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu hakkındaki ithamlarını çirkin olarak nitelendiren Erdem şöyle konuştu: “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ülkeyi bölünmeye götürecek Anayasa değişikliğiyle ilgili gerçekleri anlatıyor. Bu anlatım belli ki hem Cumhurbaşkanını, hem Başbakanı rahatsız ediyor. Bu rahatsızlığın karşısında da son günlerde tamamen Kılıçdaroğlu üzerine politika yapıyorlar. Anayasayı anlatmayı unuttular. Değişiklik maddelerini zaten anlatamıyorlar. Yalan makinesi sözü gerçekten çirkin söylemler.”

 

AKP’LİLER GİDİŞATTAN RAHATSIZ

Yaşanan sürecin AKP’yi rahatsız ettiğini, bu yüzden Kılıçdaroğlu’nun üzerine gidildiğini kaydeden Erdem, “Nerede bir eseriniz var diyor ya Cumhurbaşkanı; esasında bizim en büyük eserimiz bugün yıkmaya çalıştıkları laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetidir. Biz CHP olarak bu Cumhuriyetin sonuna kadar sahibi ve savunucusu olacağız. İnatla da bizden istenen parlamenter sistemi ve toplumsal uzlaşmayı yok edecek, ülkeyi bölünmeye götürecek, sadece kendi gücene güç katan bir rejim değişikliğine bu ülkede geçit vermeyeceğiz. Bu sıkıntıyı gördükleri için özellikle Genel Başkanımızı üzerine çok geliyorlar. Bu bizi rahatsız etmiyor. Bu süreç onları rahatsız ettiği için böyle bir süreç yaşıyoruz. Ama talep ettikleri rejim değişikli halkın nezdinde karşılık bulmadı. Bütün çırpınış bu. Her şey bundan ibaret” dedi.

 

HALK SİSTEME SAHİP ÇIKACAK

Halkın 16 Nisan’da laik ve parlamenter sisteme sahip çıkacağını iddia eden Erdem, “Devletin bütün kurumlarının Varlık Fonuna aktarıldığı bir süreç yaşıyoruz. İnsanlarımız bunu görüyor. Ziraat Bankası ya da Halk Bankasının geliri devletin değil miydi? Şimdi bu şekilde Sayıştay denetiminden çıkarak kaynakların daha hoyratça kullanmanın yöntemini geliştirdiler. Anayasa sürecinde insanlar bu değişikliğin ne getirip götürdüğünü görmeliydi. Bu olaylar kamuoyundan gizlenmeye çalışılıyor. İnsanlarımızın evet ya da hayır dediğinde ne olacağını halkımıza çok iyi anlatmak zorundayız. İşte biz bu çalışmayı yapıyoruz. Ama ne derlerse desinler halkımız 16 Nisan’da laik ve parlamenter sisteme sahip çıkacaktır” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim