CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’da yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarına cevap verdi. Budak, Erdoğan’ın“AKP geldiğinde memurlara 8 ay maaş ödenemiyordu’ açıklamasını kuyruklu yalan olarak nitelendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’da yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgi açıkladığı ağır ithamlarına sert tepki gösterdi.

AYIRIMCILIK YAPIYOR

Budak şöyle konuştu: “Esasından bu suçlamaların hiç birine cevap vermeye bile değmez ama biz yine de halkımızı bilgilendirelim. Sayın Cumhurbaşkanı,’ Gazi Mustafa Kemal cumhuriyeti gençlere emanet etmemiş miydi? Ee Kılıçdaroğlu sen Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başında değil misin? O zaman Gazi Mustafa Kemal'e niye ihanet ediyorsun?’ demiş. Hemen cevap vereyim. Atatürk’ün koltuğu neresi? O oturduğu koltuk Atatürk’ün koltuğu ve kendisi şuanda Türkiye’nin Cumhurbaşkanı. Ama şunu net olarak söyleyeyim, Cumhurbaşkanı şuanda millete karşı suç işliyor. Ayırımcılık yapıyor. Hayır diyenleri vatan hainliğiyle suçluyor. Bu ülkenin tarafsızlık üzerine, namusu ve şerefi üzerine yemin etmiş bir Cumhurbaşkanının böyle davranmaya hakkı yok. Suç işliyor. Bu söyledikleriyle ağır hakaretleriyle suç işliyor. Yani mutlaka cevabını da halk sandıkta verecektir.”

KAPATMA YETKİSİ VAR

Budak, Cumhurbaşkanının ‘Kılıçdaroğlu sen yalan makinesisin’ şeklindeki açıklamasına da yanıt verdi. 18 maddelik yeni Anayasanın 16’ıncı maddesinde bir madde değişikliği var. 123’üncü maddenin üçüncü fıkrasında yer alan kamu tüzel kişiliği değişikliklerinin ‘ancak kanunla veya kanunun açıkça verdiği yetkiye dayanılarak’ ibaresi ‘kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle’ değiştirilir diyor. Muhtarlıklar, Özel İdareler, Odalar ve belediyeler de kamu tüzel kişilikleridir. Bunları açma ve kapama yetkisi sadece kanunla yapılabilir. Anayasada bu böyle yazılıdır. Yani Sayın Kılıçdaroğlu, açıklamasında ‘Cumhurbaşkanı isterse bunların hepsini kapatabilir’ demek istiyor.  Kullanır, kullanmaz o yetkiyi. Ama 2012’de AKP muhtarlıkları kapatıyordu. CHP buna karşı çıktı ve muhtarlıklar şu anki haliyle mahalle muhtarlıklarına dönüştü ve ellerindeki tüm yetkiler alınmış oldu.”

MEMURLARIN DURUMU DA VAHİM

Budak, Erdoğan’ın ‘AKP geldiğinde memurlara 8 ay maaş ödenemiyordu’ açıklamasını ise kuyruklu yalan olarak nitelendirdi. Budak, şöyle dedi: “Öyle bir tarihte öyle bir örnek gösteremezler. Bu yalan, kuyruklu bir yalan. Yok öyle bir şey. Ama bunlar yine bir Cumhurbaşkanı kararnamesiyle kadrolu memurları sözleşmeli memur haline getirebilirler. Bu yetkiyi, Cumhurbaşkanına veriyor. Yani sözleşme yetkisi isterse görevden de alabilme yetkilisidir. Esasında burada memurlar açısından da çok vahim bir durumda var. Her an issiz bile kalabilirler.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim